ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Αποκατάσταση της αδικίας με τα παραχωρητήρια του τ. ΟΕΚ

Την ένταξη στη ρύθμιση για χαμηλότερη τιμή χρέωσης και για τους ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος γρήγορης αποπληρωμής του δανείου τους, ζητά με ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κάνοντας χρήση του ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, φέρνει το θέμα στη Βουλή, καθώς όπως αναφέρει «αίσθημα αδικίας έχει γεννηθεί σε πολλούς ιδιοκτήτες Εργατικών Κατοικιών του πρώην ΟΕΚ στο Ν. Λάρισας.

Ιδιοκτήτες οικισμών του Νομού (Αγ. Θωμά, Γιάννουλης, Αμπελώνα, Τυρνάβου και Ελασσόνας), οι οποίοι είχαν κάνει χρήση του δικαιώματος γρήγορης αποπληρωμής του δανείου τους, δεν μπορούν να ευνοηθούν από τη νέα μειωμένη πανελλαδική τιμή που ισχύει εδώ και έναν χρόνο και η οποία κυμαίνεται στα 304,41 ευρώ/τ. μ, στην παραχώρηση των διαμερισμάτων τους».

Κλείνοντας την ερώτηση, ο κ. Κέλλας επισημαίνει:

«Για τα δάνεια του τ. ΟΕΚ υπάρχει πρόβλεψη πως εφόσον οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν το 60% του τελικού ποσού δανείου, εντός πέντε ετών, δικαιούνται μείωσης 40% στο τελικό ποσό του δανείου.

Πολλοί από τους εν λόγω ιδιοκτήτες, αν και εξασφάλισαν τη μείωση, συνεχίζουν να αποπληρώνουν δόσεις με την παλιά χρέωση.

Για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, ουσιαστικά, το κόστος της κατοικίας αποδεικνύεται μεγαλύτερο, μετριάζοντας το όφελος που αποκόμισαν από την πρόωρη αποπληρωμή».

Κατόπιν των παραπάνω, θέτει στην Υπουργό Εργασίας το ερώτημα:

«Προτίθεστε να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας για τους ιδιοκτήτες Εργατικών Κατοικιών του τ. ΟΕΚ του Ν. Λάρισας και να αρθεί ο αποκλεισμός και η εξαίρεσή τους από τη νέα ρύθμιση»;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις