ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το “θερμό” επεισόδιο Κέλλα – Γαβρόγλου για τα εύσημα Ζουράρι στο… Σοβιετικό εκπαιδευτικό σύστημα!

Το ότι στη βουλή ακούγονται πλέον απίθανα πράγματα που δεν προκαλούν καμία απορία στο μέσο Έλληνα, είναι πανθομολογούμενο.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι που αποτελεί… μία κατηγορία από μόνος του!

Τη “μαγική” ατάκα του κ. Ζουράρι κατάφερε να… ξετρυπώσει ο Λαρισαίος Χρήστος Κέλλας που απέδειξε ότι είναι καλός παρατηρητής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, ακόμη κι όταν πρόκειται για επιμέρους επιτροπές.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της βουλής, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δημιουργεί “ένα γραφειοκρατικό πλαίσιο δομημένο στον ιδεολογικό προσανατολισμό των μελών του υπουργείου Παιδείας, που δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να δηλώσουν ξεκάθαρα στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής κύριε υπουργέ πως είναι θαυμαστές του Σοβιετικού μοντέλου εκπαίδευσης. Αυτά τα είπε ο συνάδελφός σας κύριος υφυπουργός”.

Αιφνιδιασμένος από τα λεγόμενα του Λαρισαίου, ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να τον διακόψει λέγοντας πως “Αυτό τελείωσε… μάλλον είπε ήταν” σε μία προσπάθεια προφανώς να καλύψει τον υφυπουργό του.

Ωστόσο ο κ. Κέλλας πέρασε στην αντεπίθεση προκαλώντας τον ίδιο τον υφυπουργό να πάρει θέση: “Δίπλα σας είναι ο κύριος Ζουράρις… αφήστε τον να πει τι είπε…”

Το χαμογελαστό νεύμα και ένα ψέλλισμα από πλευράς Κώστα Ζουράρι ήταν αρκετό για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και τον Λαρισαίο βουλευτή να κλείνει το θέμα με την εξής ατάκα: “Όχι πως δεν το είχαμε καταλάβει μέχρι σήμερα, ωστόσο οφείλω να είμαι ειλικρινής. Ένα σοκ το παθαίνει κανείς όταν το ακούει από τα χείλη ενός υπουργού, μέλους ελληνικής κυβέρνησης τον 21 αιώνα.”

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις