ΛΑΡΙΣΑ

Παραίτηση Σουλούκου με αιχμές κατά Καλογιάννη- Δείτε όλη την επιστολή παραίτησης

Σε δισέλιδη ανακοίνωσή της η  η δημοτική σύμβουλος Άσπα Σουλούκoυ δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται από την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» στην οποία ανήκε έως σήμερα. Η κα Σουλούκου μιλώντας για τους λόγους της παραίτησής της αφήνει αιχμές κατά της λειτουργίας της “Συμπαράταξης” αλλά και κατά της δημοτικής αρχής υποστηρίζοντας ότι “επειδή, δύο και πλέον χρόνια μετά, οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Επειδή, η ατολμία στη λήψη αποφάσεων για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, η αναβλητικότητα, η υποσχεσιολογία, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, οι σολομώντειες λύσεις έχουν αναδειχθεί σε κεντρικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Επειδή, η ιδεολογία μου, η συνείδησή μου και οι αρχές μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και επίλυσής τους, από τη Δημοτική Αρχή.Για όλους τους παραπάνω λόγους, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Στην επιστολή της αναφέρει αναλυτικά:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
(άρθρο 66 του Νόμου 3852/2010 και α. 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δήμου
Λαρισαίων)
Της Ασπασίας Σουλούκου του Σωτηρίου, Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Λαρισαίων.
ΠΡΟΣ
1. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρη Τάχο, κατοίκου Λάρισας, οδόςΊωνος Δραγούμη αρ.1.
2. Τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλη Παπαδημητρίου, κατοίκου ομοίως.
3. Την Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Αικατερίνη Ζιαζιά – Σουφλιά, κατοίκου ομοίως.
ΣΥΓΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
1) Στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ειρήνη Καραλαριώτου, κατοίκου ομοίως.
2) Στον επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα πόλη του αύριο», Κωνσταντίνο Τζανακούλη, κατοίκου ομοίως.
3) Στον επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη πόλη, κίνηση ελπίδας», Έκτορα Νασιώκα, κατοίκου ομοίως.
4) Στον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα», Κωνσταντίνο Διαμάντο, κατοίκου ομοίως.
5) Στον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Πέτρο Κρίκη, κατοίκου ομοίως.
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» με την οποία εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος στις εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014 του Δήμου Λαρισαίων.
Επειδή, δύο και πλέον χρόνια μετά, οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Επειδή, η ατολμία στη λήψη αποφάσεων για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, η αναβλητικότητα, η υποσχεσιολογία, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, οι σολομώντειες λύσεις έχουν αναδειχθεί σε κεντρικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Επειδή, η ιδεολογία μου, η συνείδησή μου και οι αρχές μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και επίλυσής τους, από τη Δημοτική Αρχή.
Επειδή, όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή δίνοντας πίστωση χρόνου, με θλίψη όμως, διαπιστώνω ότι, νοοτροπίες παλαιοκομματικού καθεστώτος έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο Δήμο μας, με τον τελευταίο να μετατρέπεται σε διευθυντήριο κουμπάρων, κολλητών και ημετέρων άνευ μάλιστα προσόντων.
Επειδή η αδιαφάνεια και η προχειρότητα στην λήψη των αποφάσεων παρεκκλίνει των αρχών και της φιλοσοφίας μου.
Επειδή, είναι φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί χώρο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για τα μείζονος σημασίας θέματα της πόλης, στην πραγματικότητα λειτουργεί διεκπεραιωτικά απαξιώνοντας την ασκούμενη κριτική, ακόμη και την καλοπροαίρετη, ενώ συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε ως απλά διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουμε με την ψήφο μας ειλημμένες αποφάσεις.
Επειδή, το ήθος μου και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω αποφάσεις, οι οποίες έχουν στυγνή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς αναπτυξιακό όραμα, χωρίς ουσιαστικές και αποφασιστικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα.
Επειδή, ήταν μεγάλη τιμή για μένα η εντολή των συμπολιτών μου, να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης από τα 23 μου χρόνια αναδεικνύοντας με στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ως Δημοτικής Συμβούλου, παρότι επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι εκτός της πόλης μου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος. Από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου δημόσια, να υποστηρίζω δράσεις και ιδέες προς την ορθή κατεύθυνση, αυτή της αναπτυξιακής προοπτικής, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών, όπως έπραττα και μέχρι σήμερα.
Τέλος, θέλω να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου στους ευσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου, που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων για το έργο που παράγουν, πάρα το ότι τις περισσότερες φορές δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα, αλλά ούτε και τις κατάλληλες προϋποθέσεις διοίκησης και οργάνωσης.
Με εκτίμηση,
Ασπασία Σουλούκου – Δικηγόρος
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις