ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Περίπου 350 τρακτέρ “στρατοπέδευσαν” ήδη στον κόμβο της Νίκαιας – Δείτε φωτορεπορτάζ και βίντεο

Οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν την Πέμπτη στη Λάρισα δεν απέτρεψαν τελικά τους πρώτους 350 αγρότες από χωριά της Λάρισας, Φάρσαλα, Καρδίτσα και Τρίκαλα να “στρατοπεδεύσουν” στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται φυσικά για το πρώτο “κύμα” αγροτών αφού τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ροή αγροτικών μηχανημάτων, αφού δεν ήταν λίγοι οι αγρότες που λόγω της κακοκαιρίας δεν έβγαλαν σήμερα το τρακτέρ τους.

Η τροχαία Λάρισας ήδη με ανακοίνωσή της διέκοψε επ’ αόριστον την κυκλοφορία στο σημείο, ενώ διοχετεύει τα οχήματα από παρακαμπτήριες διαδρομές.

Στο σημείο βρέθηκαν την Πέμπτη δυνάμεις των ΜΑΤ, με έντονη την αστυνομική παρουσία.

«Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την πίεση που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στήνοντας σήμερα το μπλόκο της Νίκαιας. Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση και στην πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζει και στις πολιτικές που μας διώχνουν από τα χωράφια μας και από τα χωριά μας.Είναι το μπλόκο που θα ανάψει τη φλόγα σε όλη την Ελλάδα. Θα δώσουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας» δήλωσε μεταξύ άλλων στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες το μπλόκο θα στηθεί και να ενισχυθεί, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που μας ξεκληρίζει. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας. Απαντώντας στη δήλωση που έκανε το πρωί από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ότι «στα μπλόκα σήμερα είναι μία μερίδα του ΚΚΕ» είπε πως «άμα όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στα μπλόκα ήταν ΚΚΕ, δε θα ήταν υπουργός και δε θα γίνονταν συνέταιρος για να μας θάψει».

Δείτε βίντεο από τo onlarissa.gr

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Πάνος Γαρουφαλιάς / Απόστολος Ράιδος – Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις