ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξέσπασε σε λυγμούς ο νεαρός αξιωματικός που έπιασε τον σταυρό στη Λάρισα – Πλήθος Λαρισαίων στον Αγιασμό των Υδάτων (φωτό – video)

Χιλιάδες Λαρισαίων πλημμύρισαν την περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Πηνειού δίπλα στον Άγιο Αχίλλιο όπου τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα των Φώτων, ο αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Λιγότεροι από προηγούμενες χρονιές, μόλις τρεις, ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού, με τον ανθυπασπιστή που υπηρετεί σε μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, Κωνσταντίνο Αθανασιά να πιάνει τον σταυρό. Λίγο αργότερα, ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στον Μητροπολίτη και ευχήθηκε μεταξύ άλλων “να μας φωτίζει όλους, κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη, ο Θεός, να κάνουμε το σωστό. Η φώτιση από το Θεό σε κάθε ψυχή των ανθρώπων. Κανένα εμπόδιο μπροστά μας, να πατάμε στα πόδια μας με τη βοήθεια του Θεού” είπε ο νεαρός άντρας με καταγωγή από χωριό της Πύλης Τρικάλων.

“Ήρθαμε σήμερα στον ποταμό που χρόνια θρέφει τη Λάρισα, για να τραφούμε πνευματικά και να πάρουμε την ευλογία την ημέρα των Φώτων” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

“Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα για την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία. Να μας δώσει φώτιση σε όλους ο Θεός, με την κοινή λογική και ψυχραιμία, χωρίς υπερβολές και κινδυνολογία, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις” δήλωσε στο onlarissa.gr ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Δείτε το βίντεο της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Πάνος Γαρουφαλιάς / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες