ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ρήγας από Λάρισα για Brexit: Μετά την οικονομική και προσφυγική, πλέον και πολιτική κρίση στην Ευρώπη

Στην Λάρισα βρίσκεται σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο πλαίσιο μια σειράς από εξορμήσεις του κόμματος σε όλη την Θεσσαλία με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Ρηγας σε δηλώσεις του στα γραφεία της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στις τρέχουσες εξελίξεις της Ευρώπης μετά το brexit και τόνισε ότι «αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Πλέον η Ευρώπη εκτός από οικονομική και προσφυγική κρίση αντιμετωπίζει και πολιτική κρίση».

Σε ότι αφορά την συμφωνία με τους θεσμούς ο κ. Ρήγας έκανε λόγο για «μια δύσκολη συμφωνία που κατάφερε με ευθύνη και ειλικρίνεια να την περάσει σε άλλη διάσταση από αυτή που πρότειναν στην προηγούμενη κυβέρνηση οι θεσμοί και από αυτή πριν το δημοψήφισμα.»

«Μέσα από αυτή τη συμφωνία διαμορφώσαμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας καθώς ήταν καταστεμένο και δώσαμε το δικαίωμα στους ανασφαλίστους να εξετάζονται κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το είχε εφαρμόσει.

Αναδιανείμαμε τα βάρη και ανακουφίσαμε αυτούς που επλήγησαν, βάλαμε τάξη στα ΜΜΕ και σε θεσμικό επίπεδο αλλάξαμε τη δημόσια διοίκηση και εφαρμόσαμε την απλή αναλογική»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοκριτική διάθεση εξήγησε και σε ποιους τομείς δεν τα έχουν καταφέρει και προσπαθούν να αλλάξουν με πρώτο το θέμα της καθημερινότητας του πολίτη. «Ο πολίτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να ταλαιπωρείται άλλο. Προσπαθούμε να παραμείνει το ΕΚΑΣ καθώς υπάρχει ένα πλεόνασμα και πρέπει να διανεμηθεί.»

Αναφερόμενος στο συνέδριο είπε «ότι θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο και θα υπάρξουν επιτροπές στήριξης και σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.»

Τέλος τόνισε ότι «έχει μπει στο πρόγραμμα και η συζήτηση για το χρέος και η συνταγματική αναθεώρηση που θα φέρει μια νέα μεταπολίτευση στη χώρα».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: Onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις