ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άνοιξε τις πύλες του το Διαχρονικό Μουσείο – Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μετά την τελετή εγκαίνιων που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Λαρισαίοι έδειξαν να αγκαλίαζουν το νέο δημιούργημα της πόλης καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χώρο του Μουσείου για να παρακολουθήσουν τη λαμπρή τελετή ανάμεσα τους και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

mpaltas

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Μάλιστα όπως ο ίδιος είπε  η Λάρισα είναι πρώτη του επίσκεψη ως υπουργού Πολιτισμού εκτός Αθηνών. Ενώ τόνισε ότι η παρουσία του κόσμου έδειξε “την πολιτιστική αναγέννησηπου αφορά όλη τη χώρα και η οποία προήλθε από την κρίση με τον άνθρωπο να θέλει να εκφραστεί και να αφήσει τα αποτυπώματά του μλεσω των Τεχνών”.

agorastos

Από την άλλη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης των Μουσείων λέγοντας χαρακτηριστικά “καλά είναι τα εγκαίνια σε μουσεία και πινακοθήκες, το θέμα είναι να φέρουμε κόσμο σε αυτά”. Παράλληλα εξέφρασε την ανακούφισή του για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

Απ’ την πλευρά της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια έκανε την ιστορική αναδρομή του έργου, η οποία ήταν πράγματι πολυετής, ενώ ευχαρίστησε φορείς και Αρχές για την ολοκλήρωση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

kalogiannis

Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνδύασε την αποψινή τελετή με την διεκδίκηση από τη Λάρισα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, ενώ έκανε λόγο για «άνθηση του Πολιτισμού στην πόλη που είναι αποτέλεσμα του συντονισμού δυνάμεων όλων μετά και από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποψινή παρουσία του Αρ. Μπαλτά στη Λάρισα αποτελεί την πρώτη του με την ιδιότητα του υπουργού Πολιτισμού σε πόλη της χώρας εκτός των Αθηνών. Στην ομιλία του ο υπουργος αναφέρθηκε σε «Πολιτιστική αναγέννηση που αφορά όλη τη χώρα και είναι αποτέλεσμα της πολυεπίπεδης κρίσης με τον άνθρωπο να θέλει να εκφραστεί και να αφήσει το αποτύπωμά του μέσω των μορφών της Τέχνης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις