Παρασκήνιο

“Αδειάζει” τον υπουργό η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ για τους βοσκοτόπους

Έναν απρόσμενο… σύμμαχο βρήκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη “μάχη” που δίνεται το τελευταίο διάστημα, κόντρα στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κατανείμει στους κτηνοτρόφους τις εκτάσεις βοσκής  βάσει μίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία όμως προβλέπει πρακτικά διαφορετικές επιδοτήσεις ανά περιοχή για το ίδιο ζωικό κεφάλαιο.

Το θέμα ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης όπου ο κ. Αγοραστός εξήγησε πως είναι άδικο κτηνοτρόφοι με ίδιο αριθμό ζωντανών να παίρνουν διαφορετικές εκτάσεις βοσκοτόπων και κατά συνέπεια και διαφορετικές ενισχύσεις αφού η νέα ΚΑΠ επιδοτεί τη γη και όχι το ζωικό κεφάλαιο.

Λίγο αργότερα η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία είναι και περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας, όχι μόνον επικρότησε τα λόγια του Περιφερειάρχη αλλά και πρόσθεσε πως ήδη έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Αποστόλου, επισημαίνοντας την αδικία που συντελείται.

Το θέμα όμως είναι πως αυτή διαφοροποίηση δεν έχει να κάνει μόνον σε επίπεδο κομμάτων συγκυβέρνησης αλλά και στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού σε πρόσφατη δήλωσή του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης σημειώνει μεταξύ άλλων πως “παραλάβαμε το θέμα των βοσκοτόπων χωρίς σχέδιο δράσης και με σοβαρότατες ελλείψεις και προσπαθούμε να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, δεν θα απολογηθούμε όμως για ευθύνες άλλων ηγεσιών οι οποίοι όχι μόνο ΔΕΝ συνέβαλαν στην επίλυσή του, τουναντίον το επέτειναν».

Πολλαπλοί οι πονοκέφαλοι που δημιουργεί η Μαρίνα…

Ιανός

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις