ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η… καραμανλική ερώτηση του Μάξιμου που «έτσουξε»

«Δια χειρός Χαρακόπουλου η πρώτη ερώτηση του Καραμανλή τζούνιορ», ήταν ο τίτλος του parapolitika.gr για την κοινοβουλευτική παρέμβαση 9 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε αίσθηση, καθώς ήταν η πρώτη συντεταγμένη ερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί οι περισσότεροι να στάθηκαν στη σημειολογία του «καραμανλισμού», της πρωτοβουλίας, καθώς πρώτος υπογράφων είναι ο Μάξιμος και τελευταίος ο νεοεκλεγείς βουλευτής Σερρών, ωστόσο η ουσία είναι που έχει ενδιαφέρον.

Και αυτό γιατί η ερώτηση αφορά τον έλεγχο του Οικονομικού Εισαγγελέα στη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος –για να το πούμε ευγενικά- από τις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Όσοι παρακολουθούν την πολιτική διαδρομή του Μάξιμου γνωρίζουν ότι διακρίνεται για την επιμονή του να φέρει σε πέρας ότι ξεκινά.

Θυμίζουμε ότι ο Θεσσαλός, ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παρήγγειλε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για τα 60 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν οι αγροτοσυνδικαλιστές ως επιχορήγηση από τον ΕΛΓΑ το διάστημα 1994-2011 χωρίς ποτέ να δώσουν λογαριασμό.

Ο Μάξιμος «πάγωσε» τη χρηματοδότηση και σε συνεννόηση με το Μαξίμου δρομολόγησε την καθιέρωση επιδόματος σε πολύτεκνους αγρότες και κτηνοτρόφους με αυτά τα χρήματα. Μάλιστα, ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωσε πανηγυρικά στις 18.12.2012 ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους πολύτεκνους. Ωστόσο, στην πορεία φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς… ξέχασε την υπόσχεσή του.

Προφανώς υπό την πίεση των γαλάζιων αγροτοπατέρων, όπως του κ. Ανέστη αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ που τοποθέτησε Γραμματέα Αγροτικού και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ. Με δεικτικό, είναι αλήθεια, τρόπο το επισημαίνει ο Χαρακόπουλος και οι συν αυτόν ερωτώντες βουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ερώτηση «Δυστυχώς, το βήμα αυτό έμεινε μετέωρο και δεν ολοκληρώθηκε από τους τότε έχοντες τη δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας». Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι νομοθετική δυνατότητα είχαν ο τότε πασόκος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο μετέπειτα νεοδημοκράτης Γιώργος Καρασμάνης. Αμφότεροι, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, δεν θέλησαν να… στενοχωρήσουν την ΠΑΣΕΓΕΣ νομοθετώντας την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης.

Μαθαίνω ότι η ερώτηση και κυρίως η πρωτοβουλία… «έτσουξε» και εσωκομματικά! Πάντως, ο Μάξιμος φέρεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί το έργο του και τις πρωτοβουλίες του στο ΥπΑΑΤ, ακόμη και εκείνες -όπως ο έλεγχος στις «αμαρτωλές» οργανώσεις ή το γάλα- που δεν υπερασπίστηκε έως τέλους η κυβέρνηση Σαμαρά. Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι για τα πιστεύω του και για ζητήματα ηθικής τάξης δεν βάζει νερό στο κρασί του…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις