ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αχ. Μπέος: «Δεν με δέχονται οι υπουργοί, τι να κάνω; »

Γήπεδο ποδοσφαίρου το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με χειροκροτήματα και φωνές

«Περίπατο» με την πρώτη πήγε ο πολιτικός πολιτισμός από το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που εξελίχθηκε σε «αρένα» μεταξύ «ανεξάρτητων – μη συμβιβασμένων» και «πολιτικών» και συγκεκριμένα μεταξύ του νυν δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του πρώην δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, με εκφράσεις «γηπέδου», που διακοπτόταν, ανά διαστήματα, από τα χειροκροτήματα της πλειοψηφίας.

Η «καλή» μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς ο δήμαρχος, αφού αναγνώστηκαν οι ερωτήσεις, κάλεσε τις παρατάξεις να μην ξοδεύουν χαρτί και να χάνουν χρόνο για να τις γράφουν, αλλά να τις υποβάλουν προφορικά για να απαντά και ο ίδιος άμεσα.

Το ίδιο έπραξε και μετά την ανάγνωση των ερωτήσεων και δεν άργησε να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ του Αχ. Μπέου και του Π. Σκοτινιώτη, αρχής γενομένης από την απάντηση του δημάρχου στην ερώτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ο Αχ. Μπέος είπε ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν φέρει ευθύνη για το μέτρο που έχασε η πόλη και κατηγόρησε τον Π. Σκοτινιώτη ότι είναι προτέρημα των πολιτικών να αποποιούνται την ευθύνη και να παραποιούν όσα λέγονται.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και ότι ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει τους επικεφαλής στο γραφείο του για να πιέσουν, κάτι που έγινε.

«Στείλαμε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, επικοινωνήσαμε τουλάχιστον 10 φορές για ραντεβού, αλλά δυστυχώς δεν είμαι αρεστός στους πολιτικούς όπως εσείς. Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι και δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές εξαρτήσεις. Κατέβηκα δύο φορές στην Αθήνα να βρω φίλους προσκείμενους στον υπουργό για να κλειστεί ραντεβού και να σας ενημερώσω για να πάμε και ενημερώθηκα ότι έχει αποφασιστεί. Εάν κάποιος ευθύνεται ψαχτείτε αλλού», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ανέβηκαν οι τόνοι

Ο Π. Σκοτινιώτης ζήτησε να σχολιάσει την απάντηση του δημάρχου, αλλά αντέδρασαν, τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς, για να απαντήσει ότι «αφήστε τον δήμαρχο να λέει μπαρούφες».
«Μπαρούφες λες εσύ, που σε απαξίωσε ο κόσμος. Δε σου επιτρέπω να μου μιλάς έτσι, εμείς θα μπούμε στην ουσία δε θα καθόμαστε στο γραφείο», απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος με τον Π., Σκοτινιώτη ο οποίος του είπε ότι δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη για την κυβερνητική πολιτική.

«Κότα» και «καβαλάρης»

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι με σημερινές του δηλώσεις είπε ότι η κυβέρνηση θα πάει στο σπίτι της, αν έχει ανθρώπους σαν τον Γιάννη Βρούτση, χειροκροτούμενος από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
«Αν ο δήμαρχος του Βόλου δεν μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού με τον Υπουργό ζήτω που καήκαμε. Αν μαζέψετε τους χουλιγκάνους θα απαντήσω», είπε ο Πάνος Σκοτινιώτης και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά του είπε ότι ο Αχ. Μπέος καβάλησε πολύ γρήγορα του καλάμι και γρήγορα θα πέσει, ενώ πρόσθεσε ότι η δήμαρχος στη διεκδίκηση ήταν …κότα!

Απαντώντας ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι ποτέ στη ζωή του δεν κιότεψε και πάντα ήταν καβαλάρης, χειροκροτούμενος ξανά από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. “Ότι και να γίνει θα είστε σ’ αυτή τη θέση επί πέντε χρόνια και θα έχει δύο λεπτά χρόνο, γιατί οδηγήσατε την πόλη στην εξαθλίωση και ο κόσμος σας βαρέθηκε”, τόνισε.

Ο Π. Σκοτινιώτης κάλεσε τον Γ. Μουλά να απαντήσει επί προσωπικού και διερωτήθηκε αν θα επιτρέψει τον πολιτικό χουλιγκανισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από χειροκροτήματα και η κίνηση αυτή των συμβούλων είναι αυθόρμητη. «Τα ληγμένα γιαούρτια έχουν προορισμό. Να δούμε ποιους θα χειροκροτήσουν και σε ποιούς θα ρίξουν γιαούρτια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 (magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις