ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικοχορευτική παράσταση: «Κάτω Όλυμπος» από τον Χορίαμβο

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 και την Κυριακή 10 Αυγούστου σε Βελίκα και Ραψάνη

«Κάτω Όλυμπος» τιτλοφορείται η νέα μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος -σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου και το Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης- την Παρασκευή 8 Αυγούστου στην Βελίκα (Θέατρο Πλατάνια) και την  Κυριακή 10 Αυγούστου στην Ραψάνη, στις 21.15.

Μελωδίες και τραγούδια, χοροί και εθιμικά δρώμενα, στιγμές της μεταπολεμικής κοινωνικής ζωής των χωριών του Κάτω Ολύμπου (Ραψάνη, Πυργετός, Κρανιά) αποτελούν τα υλικά μιας παράστασης που έχει ιδιαίτερο λαογραφικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και στήθηκε με το μεράκι των μελών του Χορίαμβου.

xoriamvos-olibos2

Συμμετέχει ομάδα 40 χορευτών και οι μουσικοί: Σαμαρίνα Ελένη (κιθάρα- τραγούδι), Χαρίτος Βαγγέλης (Κλαρίνο), Πατούλιας Δημήτρης (ακορντεόν- τραγούδι), Χαρίτος Θανάσης (τραγούδι).

Έρευνα, διδασκαλία, χορογραφίες, σκηνοθεσία: Σαμαρίνας Νίκος. Επιμέλεια- διασκευή τραγουδιών: Σαμαρίνα Ελένη. Φωτισμοί- κοστούμια: Παπαδούλη Δώρα. Φωτογραφία: Ντόμαλης Αποστόλης. Κατασκευή Σκηνικού: Σεϊτανίδης Αποστόλης. Ηχοληψία: Καρανίκας Θεοδόσης. Συμμετέχουν φιλικά οι ηθοποιοί: Πελεκάνος Κώστας και Καρμίρης Βασίλης.

Στον χώρο των παραστάσεων θα λειτουργεί, από τις 20.00, έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και κοσμήματος από τους μαθητές των αντίστοιχων εργαστηρίων του Χορίαμβου.

(Οι φωτογραφίες από τις πρόβες για την παράσταση είναι του Απόστολου Ντόμαλη)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις