ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε γιατρούς και εργαζόμενους πετάει το γάντι ο Μακρής για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία!

Έλλειψη συνεργασίας καταγγέλλει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αλλά και «προβληματική κουλτούρα» στα δημόσια νοσοκομεία.

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για ελλείψεις στα νοσοκομεία ο κ. Μακρής σήμερα πέρασε στην αντεπίθεση υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων πως «από τα 205 εκ. που εγκρίθηκαν από τα νοσοκομεία πέρσι δαπανήθηκαν 159 εκ. που σημαίνει ότι επιστράφηκαν πιστώσεις.

Άρα λοιπόν, διερωτήθηκε, όλοι αυτοί που τα καταγγέλλουν, όταν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, το προωθούν για να ικανοποιηθεί; Κι αν το προωθήσουν για να ικανοποιηθεί στα διοικητικά συμβούλια και στους διοικητές, παίρνουν αρνητική απάντηση;

Επειδή γνωρίζω τα πράγματα έχοντας διατελέσει και διοικητής σε νοσοκομείο, συνέχισε ο κ. Μακρής, τις περισσότερες φορές δεν υφίστανται ως αιτήματα. Και βεβαίως μία διοίκηση και ένας διοικητής λειτούργει δια των συνεργατών του, δηλαδή με τους διευθυντές των κλινικών και όλους τους υπόλοιπους που εργάζονται.

Όταν δεν το σημειώνεις ότι σου λείπει, όταν δεν το προωθείς, δεν προκύπτει και δαπάνη. Είχαν λόγο να επιστρέψουν πιστώσεις πίσω οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Υπάρχει μία έλλειψη συνεργασίας, μια προβληματική κουλτούρα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου όπως ειπώθηκε, οι επιτροπές αργούν να γράψουν και αποστείλουν τις εφημερίες με αποτέλεσμα να καθυστερούν και να πληρωθούν!

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν υπήρξε εξοικονόμησης χρημάτων τα τάξης του 53%, ενώ όπως είπε ο κ. Μακρής άμεσα θα προσληφθούν 35 γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, οι δέκα εκ των οποίων στο νοσοκομείο του Βόλου που αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα».

ΕΥΘΥΝΕΣ

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ εξήγησε πως καταγράφονται οι δυσλειτουργίες και σύντομα οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου ανήκουν, ενώ απαντώντας σε νέα ερωτήματα για τα σενάρια περί λουκέτου στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, υποστήριξε πως πολλά χρόνια το ακούει αλλά ακόμη όλοι εργάζονται εκεί κανονικά.

ΕΡΕΥΝΕΣ

Τέλος, παρουσιάστηκαν στοιχεία από μηνιαίες έρευνες ικανοποίησης ασθενών που αφορούν για τη Θεσσαλία τα νοσοκομεία της Καρδίτσας και των Τρικάλων, βάσει των οποίων, οι συμμετέχοντες νοσηλευόμενοι, στις ερωτήσεις πόσο συχνά οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί τους φέρθηκαν με σεβασμό ή τους άκουσαν με προσοχή, οι θετικές απαντήσεις ξεπερνούν το 90%. Στην ερώτηση τέλος, αν θα συστήνανε το νοσοκομείο που επισκέφθηκαν σε φίλους ή στην οικογένεια τους, οι θετικές απαντήσεις κυμαίνονται από 80% – 94%.

Newsroom onlarissa.gr / ΦΩΤΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις