ΛΑΡΙΣΑ

Στη Ρένα επίδοξοι δημοσιογράφοι

Μαθητές της Ομάδας Δημοσιογραφίας  του 1ου Γυμνασίου Λάρισας που συνοδεύονταν από τον διευθυντή τους κ. Αλέξη Καλέση, υποδέχτηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η επίσκεψη  των μαθητών πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αντλήσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στη δημιουργία  μίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, ενός blog που θα περιέχει όλα όσα ενδιαφέρουν έναν επισκέπτη και θα τον προσελκύσουν στην περιοχή μας, από αξιοθέατα,  δυνατότητες διασκέδασης, μέχρι  και τοπικά προϊόντα.

Η Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές, τους συνεχάρη για την εξαιρετική  πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός blog για τη Λάρισα, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στην προβολή της περιοχή μας και θα δράσει ενισχυτικά στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για την τουριστική προβολή του νομού μας και την προώθηση των προϊόντων της.

Ο κ. Καλέσης τόνισε ότι «Το παιχνίδι του τουρισμού παίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο, όπου οι χρήστες του μπορούν να βρουν άμεσα πληροφορίες για κάθε προορισμό, κάτι που παλιότερα γινόταν μόνο μέσα από τους έντυπου ταξιδιωτικούς οδηγούς ή τα ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση. Στόχος των μαθητών είναι να δημιουργήσουν μέσω του Blog έναν ηλεκτρονικό οδηγό που θα διαφημίζει στην ουσία κάθε τι ωραίο που έχει να προσφέρει η περιοχή μας».

Η κ. Καραλαριώτου, αφού ανέλυσε το «προφίλ» της περιοχής,  δέχτηκε ευχάριστα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών για ποικίλα θέματα που τους ενδιέφεραν και είχαν να κάνουν από τη διοικητική διάρθρωση και τη λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας μέχρι και τις βιολογικές καλλιέργειες κι επεσήμανε συγκεκριμένα: «Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, σε μία εποχή που κάποιοι συνηθίζουν να χρεώνουν στη νεολαία μας ότι εφησυχάζει και δεν δραστηριοποιείται, μία ομάδα μαθητών δεν στέκεται στη στείρα αποστήθιση, αλλά προχωρά παραπέρα και στρέφεται σε μία εναλλακτική μορφή μάθησης, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Οι μαθητές της Ομάδας Δημοσιογραφίας του 1ου Γυμνασίου αποτελούν παράδειγμα «προς μίμηση» και είναι ιδιαίτερα αξιέπαινοι, διότι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως «εργαλείο ανάπτυξης» και μάλιστα προς την κατεύθυνση της προβολής του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και  στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Καλέση για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη δημιουργία του blog».

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, αλλά και η ίδια προσωπικά, θα βρίσκεται στη διάθεσή τους και θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια καθώς και τις απαιτούμενες πληροφορίες, με στόχο να δημιουργηθεί μία ποιοτική και άρτια οργανωμένη ιστοσελίδα που θα προωθεί τουριστικά την περιοχή μας, αφού μία τέτοια αξιόλογη προσπάθεια μόνο θετικά οφέλη έχει να μας προσφέρει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις