Life & Style

Λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο

Λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο

Το πιο comfort πιάτο για όλη την οικογένεια — αρωματικό, χορταστικό και πανεύκολο!

🕓 Χρόνος προετοιμασίας: 10’
🔥 Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
🍽️ Μερίδες: 6
⚙️ Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 3 λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα

  • 1.200 γρ. πατάτες, φρέσκες και μετρίου μεγέθους

  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες

  • 6 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους

  • 330 ml μπίρα

  • Χυμός από 1 πορτοκάλι

  • Χυμός από 1 λεμόνι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.σ. ρίγανη

  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια.

  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.

  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.

  4. Περιχύνουμε με την μπίρα και ανακατεύουμε ξανά.

Ψήσιμο

  • Σε φούρνο: Ψήνουμε στους 190°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

  • Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις φέτες λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

💡 Εναλλακτικά:
Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και στο barbeque υγραερίου, με κλειστό καπάκι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία (40’ για τις πατάτες και επιπλέον 20’ με τα λουκάνικα).

Tip

Για να ψηθούν οι πατάτες ομοιόμορφα, φροντίζουμε να είναι όλες κομμένες σε ίσα κομμάτια.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις