Life & Style
Τραγανά cookies με μήλο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή του μήλου – και τι καλύτερο από το να το αξιοποιήσεις σε μυρωδάτα, τραγανά cookies που συνδυάζουν τη γλυκιά του γεύση με την αίσθηση σπιτικής ζεστασιάς;
Υλικά
-
1 μέτριο μήλο (τριμμένο ή κομμένο σε πολύ ψιλά κομμάτια)
-
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
-
1/2 κουταλάκι κανέλα
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
(προαιρετικά) 1/2 φλιτζάνι βρόμη ή/και σταγόνες σοκολάτας ή/και ξηροί καρποί
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε ένα μπολ, χτυπάς το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και κρεμώδες.
-
Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά.
-
Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ενώνεις τα στερεά με το υγρό μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
-
Προσθέτεις το μήλο και αν θέλεις, τη βρόμη, τα κομμάτια σοκολάτας ή/και ξηρούς καρπούς.
-
Με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού, πλάθεις μπαλίτσες και τις τοποθετείς στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα για να απλωθούν.
-
Ψήνεις για 10–12 λεπτά, μέχρι οι άκρες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
-
Τα αφήνεις πάνω στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
🍪 Tip:
Τα cookies αυτά είναι υπέροχα για πρωινό ή απογευματινό σνακ με τσάι ή καφέ — και φυσικά, τρώγονται ευχάριστα ακόμα και την επόμενη μέρα, αν φυλαχτούν σε αεροστεγές δοχείο.
govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις