Life & Style

Τραγανά cookies με μήλο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή του μήλου – και τι καλύτερο από το να το αξιοποιήσεις σε μυρωδάτα, τραγανά cookies που συνδυάζουν τη γλυκιά του γεύση με την αίσθηση σπιτικής ζεστασιάς;


Υλικά

  • 1 μέτριο μήλο (τριμμένο ή κομμένο σε πολύ ψιλά κομμάτια)

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

  • 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 1/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής

  • 1/2 κουταλάκι κανέλα

  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

  • (προαιρετικά) 1/2 φλιτζάνι βρόμη ή/και σταγόνες σοκολάτας ή/και ξηροί καρποί


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ, χτυπάς το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και κρεμώδες.

  3. Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά.

  4. Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

  5. Ενώνεις τα στερεά με το υγρό μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

  6. Προσθέτεις το μήλο και αν θέλεις, τη βρόμη, τα κομμάτια σοκολάτας ή/και ξηρούς καρπούς.

  7. Με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού, πλάθεις μπαλίτσες και τις τοποθετείς στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα για να απλωθούν.

  8. Ψήνεις για 10–12 λεπτά, μέχρι οι άκρες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

  9. Τα αφήνεις πάνω στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.


🍪 Tip:

Τα cookies αυτά είναι υπέροχα για πρωινό ή απογευματινό σνακ με τσάι ή καφέ — και φυσικά, τρώγονται ευχάριστα ακόμα και την επόμενη μέρα, αν φυλαχτούν σε αεροστεγές δοχείο.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις