Life & Style

Καροτόσουπα με Τζίντζερ – Βελούδινη, αρωματική και ιδανική για το Φθινόπωρο

Αν ψάχνεις ένα πιάτο που να συνδυάζει γεύση, θρεπτικά συστατικά και άνεση, αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ είναι η απόλυτη επιλογή. Ζεστή, βελουτέ και πλούσια σε άρωμα, θα γίνει η αγαπημένη σου για όλο τον χειμώνα.

📝 Υλικά:

  • 10 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ

  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

  • 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • 60 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση


👩‍🍳 Εκτέλεση:

  1. Σοτάρισμα
    Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και να πάρει ελαφρύ χρώμα.

  2. Προσθήκη λαχανικών
    Προσθέτεις τα καρότα και σοτάρεις για 2-3 λεπτά. Συνεχίζεις με τις πατάτες, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά για 1-2 λεπτά.

  3. Βράσιμο
    Ρίχνεις τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Βράζεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

  4. Λιώσιμο & βελούτε υφή
    Αποσύρεις από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ πολτοποιείς τη σούπα μέχρι να αποκτήσει λεία, βελούδινη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό.

  5. Τελείωμα
    Επαναφέρεις τη σούπα στη φωτιά για μερικά λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις απαλά.

  6. Σερβίρισμα
    Σερβίρεις ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μια κουταλιά γιαούρτι/κρέμα καρύδας για extra γεύση.


💡 Tip:

Μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πάπρικα ή τσίλι για πιο spicy αποτέλεσμα, ή λίγο κύμινο για ανατολίτικο άρωμα.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις