Life & Style
Κοφτό μακαρονάκι με ζαμπόν, γραβιέρα και ξερά σύκα

Υπέροχη και χορταστική μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν και γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση. Τα ξερά σύκα και τα φυστίκια Αιγίνης την εμπλουτίζουν και την κάνουν μοναδική.
Υλικά
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
100 γρ. ζαμπόν μπούτι, ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον
4 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από ένα ματσάκι βασιλικό (12 κλωνάρια περίπου), πλυμένα και ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για περίπου 2 – 3 λεπτά και θρυμματισμένα στον πολυκόφτη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, ζαμπόν και γραβιέρα, αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι 1 – 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας, για να «κρατάει» στο δόντι.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε το ζυμαρικό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 3 – 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσει και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε στο κοφτό μακαρονάκι τα σύκα, τη γραβιέρα, το μπέικον και το ζαμπόν και ανακατεύουμε απαλά.
Σκορπίζουμε τον βασιλικό και τα φυστίκια και σερβίρουμε.
Πηγή: govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις