ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων του Έργου «Υγείαρτος» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων του έργου «Υγείαρτος», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γαιόπολις, Λάρισα), σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την παρουσία ερευνητών, παραγωγών και φορέων του χώρου.

Κύρια Σημεία της Εκδήλωσης
– Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας.
– Συζητήσεις για τη βιώσιμη αξιοποίηση του καινοτόμου προϊόντος που αναπτύχθηκε από κατσικίσιο γάλα και υπολείμματα καφέ εσπρέσο και τις προοπτικές τοποθέτησής του στην αγορά.
– Τοποθετήσεις από τα μέλη της κοινοπραξίας, με ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Κοινοπραξία
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή των εταίρων της κοινοπραξίας:
– Εργαστήριο Δασικής Οικονομικής, Μάρκετινγκ, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΕΔΟΜΚΕ)
– Εργαστήριο Χημείας, Βιοχημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΧΒΤΤ)
– Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Έβρου «Θρακών Αμνός»
– Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «Μενοίκιο»
– Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.

Επιστημονική υποστήριξη προσέφεραν οι
– Καραγκούνη Γλυκερία – Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Επιστημονικά Υπεύθυνη)
– Μαλισσιόβα Ελένη – Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
– Μανούρας Αθανάσιος – Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Επόμενα Βήματα
Το έργο «Υγείαρτος» συνεχίζει με πράξεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Περισσότερες πληροφορίες
🌐https://ygiartos.fwsd.uth.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες