ΛΑΡΙΣΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του ΑΕΝΟΛ Α.Ε. στην εκδήλωση «Plato’s Plate» (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε. – ΑΕΝΟΛ Α.Ε., στην εκδήλωση «Plato’s Plate» στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. Μια σύγχρονη προσέγγιση για την καταγραφή και ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού από 23 συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας, με μια σειρά δράσεων οργάνωσης και συνεργασίας. Με το «Plato’s Plate», η ελληνική γαστρονομία δεν είναι απλώς μια παράδοση που τιμούμε, αλλά μια ζωντανή εμπειρία που εξελίσσεται και εμπνέει.
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε. – ΑΕΝΟΛ Α.Ε συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση γαστρονομίας «Plato’s Plate: Μήνας ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού», που πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στον χώρο «Open Farm Agora» στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Άγιος Ιωάννης Ρέντης).
Κατά τη διάρκεια του διημέρου 10 και 11 Μαΐου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα και γεύσεις από την Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο). Η ΑΕΝΟΛ Α.Ε. με σεβασμό στην παράδοση και πίστη στην τοπική ανάπτυξη ανέδειξε την πλούσια γαστρονομική ταυτότητα της Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας μέσα από:
• παρουσίαση τοπικών προϊόντων
• γευσιγνωσία τυριών, ξηρών καρπών, μαρμελάδων, χυμών και τοπικών οίνων από τους αμπελώνες της περιοχής,
• συμμετοχή σε εργαστήρια και παρασκευές παραδοσιακών συνταγών,
• συμμετοχή στο e-Συμπόσιο με επιχειρηματίες και παραγωγούς της περιοχής, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.
Σημαντική συμβολή στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής μας είχε η συμμετοχή των chef Γεωργίας Κουτσούκου και Μαρίνας Καβαλλιεράκη, που με δημιουργικότητα και αγάπη για την παράδοση παρουσίασαν συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες.
Η εκδήλωση εντάσσεται στη Διατοπική Συνεργασία LEADER/CLLD «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του ΠΑΑ 2014-2020, με τη συμμετοχή 23 εταίρων από όλη την Ελλάδα και συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η ΑΕΝΟΛ Α.Ε. ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες παραγωγούς, επιχειρηματίες, τοπικούς φορείς και επισκέπτες, ανανεώνοντας το ραντεβού για νέες δράσεις που προβάλλουν στη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας γιατί η γαστρονομία μας ενώνει και μας εξελίσσει.
Δείτε φωτογραφίες:
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις