ΕΛΛΑΔΑ

Το μεσημέρι η άφιξη της αποστολής του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας σήμερα (27/5) θα αναχωρήσει η αποστολή του Παναθηναϊκού από το Βερολίνο και θα αφιχθεί στην Αθήνα, στις 13:30 το μεσημέρι. Οι «πράσινοι» θα βγουν από την πύλη 7 του αεροδρομίου της Αθήνας. Το τσάρτερ ήταν προγραμματισμένο ν’ αναχωρήσει στις 10:00 το πρωί.

Αν και υπήρχαν σκέψεις να μετατεθεί για αργότερα η αναχώρηση, ώστε να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν οι Πρωταθλητές Ευρώπης, αφού η νύχτα θα είναι… μεγάλη, με τα επινίκια για την κατάκτηση του 7ου τίτλου Euroleague στην Ιστορία του συλλόγου, 13 χρόνια μετά το τελευταίο, στην ΚΑΕ αποφάσισαν να μην προβούν σε αλλαγή της ώρας αναχώρησης.

Επικός Παναθηναϊκός 7 αστέρων πρωταθλητής Ευρώπης – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το έβδομό τους Ευρωπαϊκό, επικρατώντας στο Βερολίνο της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80, παίζοντας συγκλονιστική άμυνα στο δεύτερο μέρος.

Σε ένα ιστορικό ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο, σημειώνοντας την 7η νίκη του σε 8 τελικούς που έχει πάρει μέρος.

Οι γειτονιές της Αθήνας – με αποκορύφωμα τους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια – γέμισαν κόσμο που πανηγύριζε για την σπουδαία νίκη.

Το μεσημέρι η άφιξη της αποστολής του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»Το μεσημέρι η άφιξη της αποστολής του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά του τελικού ήταν άκρως συναρπαστικά από πλευράς σκοραρίσματος, καθώς ο Εντιαγέ ήταν αυτός που έβαλε τους πρώτους 8 πόντους της “Βασίλισσας” στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με τα τρίποντα του Γκραντ και του Ναν. Οι “μερένχες” δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο ρυθμός είναι ξέφρενος με το σκορ στα πρώτα λεπτά να είναι στο12-9. Με τις προσωπικές προσπάθειες του Ναν και του Λεσόρ, η Ρεάλ βρήκε την λύτρωση στο σκορ, στο πρόσωπο του Μούσα ο οποίος είχε μόλις 10 πόντους σε 8 αγωνιστικά λεπτά. Το σκορ μετά από συνεχόμενα καλάθια και από τις δυο πλευρές έφτασε στο 32-22, καθώς και οι δυο άμυνες δεν μπορούσαν να περιορίσουν τις επιθέσεις. Το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε στο απίστευτο 36-25, με τις δυο επιθέσεις να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πιο συγκεκριμένα της Ρεάλ 12/17 σουτ εντός πεδιάς, με το σύνολο των πόντων (61) να είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή σε Final 4.”

Το μεσημέρι η άφιξη της αποστολής του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»Το μεσημέρι η άφιξη της αποστολής του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
EUROLEAGUE 2023-2024 / FINAL-4 ΒΕΡΟΛΙΝΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με την Ρεαλ να κρατάει εκτός τον Καμπάτσο, καθώς δεν μπορούσε να βγάλει δεύτερο συνεχόμενο δεκάλεπτο, με τον Ματέο να περνάει τον Ροντρίγκεθ για να οργανώσει χωρίς όμως να έχει λύσεις. Η πρωταθλήτρια δεν είχε λύσεις στο σκοράρισμα, έχοντας πετύχει μόλις πέντε πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Παναθηναϊκός έκανε ξέσπασμα με 6-0 σερί, μειώνοντας στους έξι πόντους την διαφορά με 41-35. Η άμυνα που έπαιξαν οι “πράσινοι” στο τέλος ήταν άξια για να συνεχίσουν να παλεύουν για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης έπεσαν στην επίθεση τους με 18 πόντους στο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει 24. Τα παιχνίδια του μυαλού που έκανε ο Έργκιν Αταμάν στον Ματέο, ήταν πολλά στο δεκάλεπτο, διότι μεγάλωνε και μίκραινε το σχήμα του σε πολλές φάσεις του παιχνιδιού. Με τον Λεσόρ να κάνει ότι θέλει στην γραμμή των ψηλών και τον Σλούκα να ηγείται της ομάδας του Τούρκου τεχνικού, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους πέντε πόντους με 54-49, για να φέρει το χάος στο δεύτερο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός με τον Σλούκα στο παρκέ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τρίποντο στην έναρξη για το 54-52. Η Ρεάλ εγκλωβίστηκε επιθετικά καθώς πέτυχε μόλις 2 πόντους σε 5 λεπτά, με το “τριφύλλι” να κάνει τα πάντα σωστά με τους Λεσόρ και Ναν να είναι αυτοί που τραβούσαν το κουπί. Το προσπέρασμα για το 58-56 ήρθε γεμίζοντας με αμφιβολία το στρατόπεδο της “βασίλισσας” με τον Ματέο να ψάχνει λύσεις στον πάγκο του, βλέποντας τον Μούσα και τον Χεζόνια να είναι απελπιστικά άστοχοι στο δεύτερο μέρος. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να βρει πόντους από κάποιον αξιόπιστο παίκτη, με τους “πράσινους” να κρατάνε την διαφορά υπέρ τους με 64-61 και το +3. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε μόλις 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αποδεικνύοντας πως η άμυνα των παικτών του Αταμάν ήταν από ατσάλι.

Στην τελευταία περίοδο οι “πράσινοι” έχοντας τον Ναν σε μεγάλη μέρα ευστοχώντας σε σουτ δυο πόντων. Η Ρεάλ βρήκε το πρώτο εύστοχο σουτ μετά από 8 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σέρχι, αλλά ο Μήτογλου με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 71-65, αναγκάζοντας τον Ματέο να καλέσει time out για να μαζέψει τους παίκτες του. Εκεί η Ρεάλ έδειξε να έχει σφυγμό με τον Γιούλ να ευστοχεί σε τρίποντο για να κατεβάσει την διαφορά στους 3 πόντους. Ο Κώστας Σλούκας έδωσε την δική του παράσταση και πάλι, ευστοχώντας σε δυο συνεχόμενα τρίποντα, διαλύοντας την ζώνη της ομάδας του Ματέο για το 79-72. Ο Ταβάρες με δικό του σόλο μείωσε στους 3. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, με τον Λεσόρ, τον Μήτογλου και τον Ναν να ανεβάζουν την διαφορά στους 10 πόντους, τελειώνοντας κάθε ελπίδα της Ρεάλ στο τέλος. Το τελικό σκορ 95-80είναι αυτό που σφράγισε με κάθε επισημότητα το 7ο αστέρι του Παναθηναϊκού, επιστρέφοντας στο Βερολίνο για να πάρει το τρόπαιο που δεν πήρε το 2012 στην Πόλη. Επί των αριθμών, η Ρεάλ στο δεύτερο μέρος πέτυχε 3/17 τρίποντα κατεβάζοντας το ποσοστό της σε σχέση με τον ημιτελικό, ενώ πέτυχε μόλις 7 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο ertsports.gr

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις