ΛΑΡΙΣΑ

Πλήθος κόσμου στον διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας – Εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, για τον διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας, την περασμένη Πέμπτη, στον υπαίθριο χώρο του ΚΑΠΗ Γιάννουλης. Στην εκδήλωση, που είχε έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα, συμμετείχαν οι κυρίες και τα μέλη των ΚΑΠΗ Γιάννουλης και Φαλάνης, ενώ να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης και το ΙΕΚ «Ακμή».

Η Επιτροπή Γευσιγνωσίας, αποτελούμενη από τους σεφ του ΙΕΚ «Ακμή» κ.κ. Καλογιάννη Αθανάσιο, Τολιόπουλο Δημήτριο και Παπαμιχάλη Αναστάσιο αξιολόγησε τις συμμετοχές αναδεικνύοντας νικήτριες, την κυρία Τσιλοφύτου Παρασκευή από το ΚΑΠΗ Φαλάνης, πρώτο βραβείο, και την κυρία Κοντολή Βάγια από το ΚΑΠΗ Γιάννουλης, δεύτερο βραβείο. Επίσης, όλες οι συμμετέχουσες έλαβαν αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής. Η ατμόσφαιρα ζωντάνεψε με χορευτικές εμφανίσεις από τις ομάδες των ΚΑΠΗ Λάρισας και Φαλάνης, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων κκ. Έφης Σούλτου και Κατερίνας Νυχτερίδα αντίστοιχα και με την μουσική επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Παπαδούλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Αρχή προωθεί δράσεις και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ρόλου των ΚΑΠΗ, δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και στην εξαιρετική πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας, υπογράμμισε τη σημασία του πολιτισμού στις δράσεις των ΚΑΠΗ και την ανάδειξη της παραδοσιακής πίτας ως στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρόνοιας, κ. Θεόδωρος

Κυρόπουλος, αναφέρθηκε στη βαρύτητα του θεσμού του ΚΑΠΗ και στην προσπάθεια για διαρκή βελτίωση των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι κκ. Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μπαράκος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Γιάννουλης, Κωνσταντίνος Λυγούρας, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης, Δήμητρα Κωστοπούλου, Προϊσταμένη του τμήματος ΚΑΠΗ Δήμου Λαρισαίων, Ευανθία Ψαθά & Θάλεια Σακελλαρίου, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννουλης, και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, Γεώργιος Ραϊλης, πρόεδρος της χορωδίας ΕΥΕΣΤΩ, καθώς και ο Πάρις Καλογεράκης, Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας. Τα έπαθλα του διαγωνισμού προσέφεραν το κατάστημα Β.Κ. ΚΑΖΑΝΑΣ, ενώ το ταξιδιωτικό γραφείο “BARAS TRAVEL” μερίμνησε για τη δωρεάν μετακίνηση των μελών του ΚΑΠΗ Φαλάνης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις