ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη από την Πιερία: «Το ΠΑΣΟΚ , η σοβαρή αντιπρόταση στη “μονοκρατορία” Μητσοτάκη»

Στο Αιγίνιο Κατερίνης, ενόψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών και της παρουσίασης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια “εικονική πραγματικότητα” υποτιθέμενης ευημερίας και ανάπτυξης, έτσι όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ο μέσος πολίτης, ο Άνθρωπος της διπλανής πόρτας να υποθέτει ότι μόνο αυτός -και όχι ολόκληρη η κοινωνία- στενάζει κάτω από το βάρος των μειούμενων εισοδημάτων του και κάτω από το βάρος των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στενάζουν, όμως, δικαιολογημένα καθώς είναι πρώτοι στην Ε.Ε. σε δαπάνες ιδιωτικής υγείας, ενώ δύο στους τρεις έχουν καταθέσεις κάτω από 1.000 ευρώ. Και παράλληλα είναι δεύτεροι από το τέλος σε αγοραστική δύναμη, μπροστά μόνο από τη Βουλγαρία. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια στα βασικά αγαθά εξακολουθούν να “τραβούν την ανηφόρα” φέρνοντας τη Ελλάδα σε “θέσεις πρωτιάς” και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταρρίπτοντας τη “βολική” κυβερνητική εξήγηση ότι είναι δήθεν “εισαγόμενα” φαινόμενα και ότι η ίδια δε μπορεί να κάνει δήθεν τίποτα. Και όλα αυτά, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ σε είδη βασικής διατροφής, κατά το παράδειγμα της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες το μέτρο δούλεψε, κάτι που πεισματικά αρνούνται να κάνουν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης, αφού ακριβώς από αυτό τον αυξημένο ΦΠΑ δίνουν τα “ψίχουλα” των pass και των επιδομάτων στους εξαθλιωμένους πολίτες. Κατά τ’ άλλα, ο πρωθυπουργός στέλνει στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, “επιστολές” απελπισίας για να ‘’μαλώσει’’ η πολιτικά ομογάλακτή του, τις πολυεθνικές που δε μειώνουν την τιμή των προϊόντων τους, όταν ο ίδιος δεν υιοθετεί τις κοστολογημένες και πρακτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι οι έλεγχοι στην αγορά, η ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος ή η μείωση του ΦΠΑ… Ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου, με τον κ. Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ως εκ τούτων, η παραγωγική βάση της χώρας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται “με την πλάτη στον τοίχο”, από την άνοδο του κόστους παραγωγής, ενώ και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ασφυκτιούν λόγω έλλειψης κρατικής στήριξης, αλλά και εξαιτίας της πιστωτικής ασφυξίας, αφού οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει για αυτές, πιστώνοντας μόνο τους “ημετέρους”, τους ήδη πλούσιους και τους ισχυρούς. Η φτωχοποίηση των κατοίκων της χώρας, η βαλκανοποίηση της Ελλάδας, το ξεπούλημα της περιουσίας των πολιτών σε έναν τριτοκοσμικό “παράδεισο” real estate για πλούσιους από όλον τον πλανήτη, είναι πλέον γεγονός και ο κ. Μητσοτάκης επαίρεται για μια αναιμική ανάπτυξη της τάξης του 2%, που τίποτα δεν σημαίνει για την πλειονότητα των Ελλήνων».

Παράλληλα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορές και στα ελληνοτουρκικά, χαρακτηρίζοντας την στάση του κ. Μητσοτάκη, απέναντι στον πρόεδρο Ερντογάν, ως στάση “εθνικής οσφυοκαμψίας”, που καθιστά την Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”, με τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας να συνεχίζονται, δίχως φραγμούς, σε πολλά επίπεδα, όπως συνέβη π.χ. με τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, με την ελληνική κυβέρνηση σχεδόν να δικαιολογεί την απαράδεκτη τουρκική στάση.

Καταλήγοντας η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως είναι ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τις δυνάμεις του στην Ελληνική Περιφέρεια, κατά τις επερχόμενες Ευρωεκλογές και εκκινώντας από εκεί, να βρει ξανά τη θέση του πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, αποτελώντας κυβερνητική αντιπρόταση στην παραπαίουσα ‘’μονοκρατορία Μητσοτάκη’’, μέσα από την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης:

«Παλεύουμε προκειμένου οι πολίτες, ανεξαιρέτως οικονομικής επιφάνειας, κοινωνικής θέσης ή ισχύος, να ξαναβρούν τη χαμένη αξιοπρέπειά τους. Γιατί η αξιοπρέπεια δεν είναι ούτε μόνο των πλουσίων, ούτε μόνο των ισχυρών, ούτε μόνο των μεγάλων. Αξιοπρέπεια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του δικαιούται ο κάθε Άνθρωπος και αυτός είναι ο πρώτος και κυρίαρχος όρος του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου μας με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η εδραίωση αυτού του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου είναι ο πρωταρχικός αγώνας μας και σε αυτόν τον αγώνα θα πετύχουμε, με σύμμαχό μας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες