ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στρατηγός των εφέδρων δηλώνει ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία  για τους κρατούμενους υπό την κυβέρνηση Νετανιάχου

Ο υπεύθυνος για τον φάκελο των Ισραηλινών κρατουμένων, έφεδρος στρατηγός Nitzan Alon, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την κυβέρνηση Νετανιάχου θεωρώντας ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων υπό την παρουσία της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι 12, ο Άλον είπε σε μια κλειστή συνομιλία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους αξιωματικούς που είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των συνθηκών των κρατουμένων και των οικογενειών τους.

 «Είμαστε απελπισμένοι δεν θα υπάρξει συμφωνία με αυτή την κυβέρνηση».

 Ο Άλον, μεταξύ άλλων  τόνισε  ότι, η συμφωνία για την οποία πιέζει θα περιλαμβάνει τη σταδιακή επιστροφή όλων των κρατουμένων. Αναφέρθηκε επίσης στην επιμονή της Χαμάς για διακοπή των μαχών και ότι προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι οι μάχες  ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναζωπυρωθούν.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ο Άλον «εργάζεται υπό την καθοδήγηση του πολιτικού επιπέδου για την επιστροφή των κρατουμένων», προσθέτοντας ότι «τα πράγματα που ειπώθηκαν βγήκαν εκτός πλαισίου».

Ο Νετανιάχου δήλωσε σε ανακοίνωση  που εξέδωσε το γραφείο του:

«Ενώ ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα δώσει στη διαπραγματευτική ομάδα ευρεία εντολή να απελευθερώσει κρατούμενους, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινγουάρ, συνεχίζει να απαιτεί τον τερματισμό του πολέμου , αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας και η έξοδος της Χαμάς ανέπαφη, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό», λέγοντας ότι «οι συνοπτικές πληροφορίες που παρουσιάζει η διαπραγματευτική ομάδα απλώς θα σκληρύνουν τη θέση της Χαμάς, θα βλάψουν τις οικογένειες και θα κάνουν την απελευθέρωση των κρατουμένων μας πιο απομακρυσμένη».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις