ΛΑΡΙΣΑ

Η ηλιακή ακτινοβολία στους μαθητές: Ενδιαφέρουσα ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Η Ηλιακή Ακτινοβολία στους Μαθητές” στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων με εισηγήτριες τις Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Γόννων, κ. Γιαννούλα Ιωάννα και κ. Καρατόλιου Μαριάνθη την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

Στόχος της ομιλίας ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην υγεία τους και η προαγωγή της σωστής προστασίας από τις βλαβερές συνέπειές της. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την σημασία της χρήσης αντηλιακού, την αποφυγή της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο και την επιλογή κατάλληλων ρούχων και καπέλων.

Η παρουσίαση έγινε τμηματικά, με τις τάξεις Α’-Β’-Γ’ να ενημερώνονται μαζί, και τις τάξεις Δ’-Ε’ να ακολουθούν στη συνέχεια. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, συμμετείχαν ενεργά και έθεσαν πολλές ερωτήσεις, δείχνοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το θέμα.

Οι Επισκέπτριες Υγείας κ. Γιανούλλα Ιωάννα και κ. Καρατόλιου Μαριάνθη, τόνισαν την σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις στους μαθητές για να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς κάτω από τον ήλιο. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του Κέντρου Υγείας Γόννων για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των μαθητών/τριών σχολείων και της τοπικής κοινότητας.

Με ανακοίνωσή της η διευθύντρια του σχολείου κ. Αποστολίνα Σαΐτη εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τις Επισκέπτριες Υγείας κ. Γιανούλλα Ιωάννα και κ. Καρατόλιου Μαριάνθη για την πολύτιμη συμβολή τους στην προσπάθεια ενημέρωσης μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείο Γόννων για ζητήματα σχετικά με την υγεία τους. Με κατανοητό και παραστατικό τρόπο οι Επισκέπτριες Υγείας μετέδωσαν τις γνώσεις τους, ώστε οι μαθητές/τριές να ενημερωθούν ουσιαστικά για τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν ενδεικτικά της επιτυχίας της δράσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες