ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ευχή στους διαγωνιζόμενους μαθητές διάβασε ο Τρίκκης Χρυσόστομος (φωτό)

Ξεκινάνε αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές εξετάσεις και επ’ αφορμή αυτών ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος τέλεσε χθες το βράδυ παράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου υπέρ των μαθητών, ενώ ανέγνωσε ειδική ευχή.

Απευθυνόμενους προς αυτούς με λόγους πατρικούς είπε: “Η τοπική μας Εκκλησία στέκεται κοντά σας στην ώρα της δοκιμασίας, την ώρα που θα προσπαθήσετε να παρουσιάσετε τον καλύτερό σας εαυτό, να φανερώσετε τους κόπους που καταβάλατε κατά την διάρκεια της χρονιάς, για να ανοίξει ο δρόμος της επιτυχίας για τις Ανώτατες Σχολές. Προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει τον νου και την καρδιά σας, να σας βοηθήσει και να φανερώσει το θέλημα Του για τον καθένα σας προσωπικά. Προσευχόμαστε να κρατήσετε τα χαμόγελο της καρδιάς σας, μολονότι κατανοούμε και από την δική μας εμπειρία, οτι έχετε, ιδίως όσοι κοπιάσατε πολύ, κάποιο σχετικό άγχος.

Ὅμως να πιστεύετε στον Θεό. Να προσεύχεστε να γίνεται στη ζωή σας το θέλημα Του. Γιατί η πίστη μας αυτό μας διδάσκει. Ὅτι ο Θεός σκέπτεται και προνοεί για τον καθένα μας και οτι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε προσπάθειας, εφόσον πιστεύουμε, θα είναι προς όφελός μας. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να έχουμε όνειρα και να προσπαθούμε. Ας εμπιστευθούμε όμως τον Θεό και ας ἀφήσουμε κατά μέρος το άγχος και την ἀγωνία κι Ἐκείνος θα μας στηρίξει. Ἡ επιτυχία, άλλωστε, έχει να κάνει με την όλη ζωή μας και όχι με το αποτέλεσμα μόνο μιας δοκιμασίας, οπως είναι οι Ἐξετάσεις.

Κατά ανθρωπον κάνουμε ό,τι μπορούμε ως προς την μελέτη και την προετοιμασία. Κατά Θεόν προσευχόμαστε να γίνει το καλύτερο για τον καθέναν μας. Και η Εκκλησία μας, όλες αυτές τις ημέρες θα σας μνημονεύει. Θα παρακαλούμε τον Θεό και τούς Αγίους του τόπου μας να είναι δίπλα σας. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα χαρούμε με την χαρά σας”!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες