ΛΑΡΙΣΑ

Στην Καβάλα το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας συμμετείχε φέτος στο Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη Καρδία…» με τίτλο: «Υμνωδία προς το Φώς», από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2024, με την παραδοσιακή χορωδία «ΓΙΑΣΕΜί», την οποία καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει η καθηγήτρια παραδοσιακής μουσικής, Σοφία Χαλιάσα (ΠΕ 79.01) σε συνδιδασκαλία με τον καθηγητή Βασίλη Δαλακούρα (ΠΕ 79.01).

Η παραδοσιακή χορωδία «ΓΙΑΣΕΜί», υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Σοφίας Χαλιάσα, παρουσίασε το δικό της μουσικό πρόγραμμα την Παρασκευή, 26/4/2024, στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα στην Καβάλα, με φόντο την θάλασσα και το όμορφο φρούριό της. Η παραδοσιακή χορωδία «ΓΙΑΣΕΜί», καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, το οποίο ταξίδεψε μουσικά με τις αγγελικές φωνές των παιδιών, και με την μουσική συνοδεία του καθηγητή Βασίλη Δαλακούρα στον ταμπουρά.

Σημείο εκκίνησης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε το έργο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και το μήνυμά του περί αγάπης. Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η φετινή 8η κατά σειρά διοργάνωση, ήταν αφιερωμένη τόσο στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική όσο και σε έναν σημαντικό συνθέτη του ελληνικού μουσικού στερεώματος, Ηλία Ανδριόπουλο.

Οι μαθητές, πήραν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια Παραδοσιακής Μουσικής και συμμετείχαν σε δράσεις και ποικίλες εκδηλώσεις όπου είχαν τη χαρά να διδαχθούν από διακεκριμένους μουσικούς και έγκριτους μουσικολόγους, με θέμα την παραδοσιακή μας μουσική.

Το αποτέλεσμα των βιωματικών εργαστηρίων και οι δράσεις της παραδοσιακής μουσικής ολοκληρώθηκαν με μια μεγάλη συναυλία στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων, στις 27/4/2024, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη στην ορχήστρα και της Σοφίας Νεοχωρίτου στην χορωδία. Την παρουσίαση της συναυλίας έκανε ο Αλέξης Κωστάλας ενώ, τα κείμενα ανέλαβαν οι Γιώργος Μονεμβασίτης/ Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης. Την απαγγελία έκανε ο Πέτρος Πετράκης.

«Θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, κ. Ιωάννη Κακάρα, που είναι ο εμπνευστής του φεστιβάλ» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αλφαβητικά οι μαθητές που συμμετείχαν: Βασιλείου Μαρκέλλα-Ξένια, Γεωργιάδου Δήμητρα- Μπραζίλια, Ζαούτσος Αλέξανδρος, Καπετανοπούλου Κατερίνα-Μιχαηλία, Κούγκουλος Αλέξανδρος, Μπασδέκης Φώτης, Νέτσας Δημήτρης, Παλιούρα Ειρήνη, Παπαδημητρίου Αριστείδης-Παναγιώτης, Παπαπαναγιώτου Θεοδώρα (Φωνή και κρουστά), Σκαρίπα Αφροδίτη, Τεντολούρη Κατερίνα, Τσαόπουλος Θανάσης, Τσινίδης Γιώργος, Τσιρώνης Απόστολος, Χασιώτης Χρήστος.

Ταμπουρά οι: Αργυροπούλου Σωτηρία, Βαϊοπούλου Κατερίνα, Ζιάκα Ηλιάνα, Ζιάκα Περσεφόνη, Σκόδρα Μαλαματή, Σουτεμενίδου Όλγα.

«Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές καθώς και στους καθηγητές Σοφία Χαλιάσα και Βασίλη Δαλακούρα, που καθοδήγησαν και ενέπνευσαν τα παιδιά.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες