ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Τεμπών: Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας για την απομάκρυνση πολιτών σε πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς

Άσκηση ετοιμότητας επί χάρτου, για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών στο ημιορεινό χωριό Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών, λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Το σενάριο προέβλεπε την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Το πρωί της Παρασκευής της 24ης Μαΐου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συγκεντρώθηκαν στη περιοχή «Ανεμόμυλος» στα Αμπελάκια, προκειμένου να ακούσουν τις οδηγίες των ειδικών και να επισημάνουν ανάγκες, που ενδεχομένως προκύψουν σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επιγραμματικά, σκοπός της άσκησης ήταν:

• Η εφαρμογή των απαιτούμενων διαδικασιών – ενεργειών που προβλέπονται στο Σχέδιο Προληπτικής Απομάκρυνσης πολιτών.

• Η ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων για τις διαδικασίες, τις απαιτήσεις και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που προκύπτουν κατά την υλοποίηση της δράσης της προληπτικής των κατοίκων.

• Η ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων στην λήψη αποφάσεων και τη συνεργασία για την υλοποίηση επιμέρους ενεργειών για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

• Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας όλου του εμπλεκόμενου δυναμικού Πολιτικής Προστασίας σε Τοπικό Επίπεδο για την αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και η άμεση/ βραχεία διαχείριση των συνεπειών τους.

• Η ανάδειξη προβλημάτων/ δυσκολιών κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης της προληπτικής απομάκρυνσης από το χωριό Αμπελάκια.

Το παρών στην άσκηση έδωσαν από το Δήμο Τεμπών ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Νικολάου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Γιάννης Βασβατέκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ο Κων/νος Γαβριηλίδης, ο Διοικητής του 3ου Π.Σ. Αλέξανδρος Βαΐτσης, ο υποδιοικητής του 3ου Π.Σ. Δημήτρης Λάλλας, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Κων/νος Μπαλαντίνας, ο Διοικητής του Α. Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αιγάνης Θ. Αναγνωστοπούλου, Αμπελακίων Ι. Ταζές, Γόννων Θ. Παπαδόντας, Συκουρίου Μ. Γκουντής και Τεμπών Ν. Στρούλιος.

 

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με την ολοκλήρωση της άσκησης τόνισε: «Μπαίνοντας στην αντιπυρική περίοδο, το σύνολο των δυνάμεων που αποτελούν την Πολιτική Προστασία έχουμε εστιάσει στο τομέα της πρόληψης, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην απευκταία περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος, έχουμε επενδύσει στον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ο οποίος αποτελεί και το κυριότερο στοιχείο για την επιτυχή αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες