ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεσηκώθηκε γειτονιά και αποκάλυψε δράμα ηλικιωμένης στον Βόλο – Ζωή σε τρώγλη με ποντίκια

Το δράμα ηλικιωμένης που έχει μείνει κατάκοιτη αλλά αρνείται κάθε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες, ακόμη και από τον στενό οικογενειακό της κύκλο, επειδή φοβάται για την «τύχη» του 42χρονου γιου της που έχει νοητική υστέρηση, αποκάλυψαν γείτονες, όταν η 78χρονη γυναίκα απαιτήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, αργά προχθές το απόγευμα.

Η 78χρονη γυναίκα που μένει σε σπίτι στη συνοικία της Χρυσοχοΐδη, διαβιώνει κάτω από άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με γείτονές της. Στο σπίτι – τρώγλη, το οποίο δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει, έχουν εμφανιστεί ακόμη και ποντίκια. Ο 42χρονος γιος της, που πάσχει από νοητική υστέρηση, μολονότι μέχρι και πριν έναν χρόνο περίπου ήταν περιποιημένος, τους τελευταίους μήνες δείχνει παραμελημένος με τους γείτονες να ανησυχούν για την κατάσταση της 78χρονης που έχει πλέον καταπέσει στην υγεία της και δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τον εαυτό της, πολύ περισσότερο τον γιο της.

Η ίδια λαμβάνει μία μικρή σύνταξη και αντίστοιχα ένα μικρό επίδομα παίρνει ο γιος της και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η περίπτωση της 78χρονης είναι γνωστή εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, οι οποίες έχουν πλησιάσει τη γυναίκα για να προσφέρουν βοήθεια, έχουν συναντήσει όμως τη σθεναρή άρνησή της.

«Υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον αλλά και διάθεση από τις κοινωνικές υπηρεσίες να τη βοηθήσουν εκείνη όμως αρνείται. Για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει είναι ενήμερη η Εισαγγελία Βόλου, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει κάτι για την περίπτωσή της, καθώς έχει σώας τας φρένας και αρνείται κάθε βοήθεια», σημειώνει η αντιδήμαρχος, Βούλα Αναγνώστου, η οποία τονίζει ότι ο Δήμος Βόλου μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών είναι στο πλευρό των πολιτών και ότι είναι ενήμερος για το 99% των περιπτώσεων που χρειάζονται βοήθεια.

Ξεχείλισε η οργή γειτόνων

Προχθές το απόγευμα, η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία της. Γείτονες αναφέρουν ότι τα πόδια της ήταν γεμάτα πληγές, πιθανόν από ποντίκια, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Γιατροί που την εξέτασαν έκριναν ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της. Γείτονες αναφέρουν είδαν διασώστες να την αφήνουν έξω από το σπίτι της και η οργή τους ξεχείλισε για «την κατάκοιτη γυναίκα που εγκαταλείφθηκε αβοήθητη έξω από το σπίτι της», όπως ανέφεραν.

Αρχισαν να τηλεφωνούν στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, να απευθύνονται ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα σε ανώτερη βαθμίδα, προκειμένου να μεσολαβήσουν για να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι η κατάστασή της δεν είναι καλή και πως ούτε το σπίτι της είναι κατάλληλο για να ζει άνθρωπος.

Χθες, με παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, η γυναίκα ξαναπήγε στο νοσοκομείο, όπου βρέθηκαν, εφόσον ειδοποιήθηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες, η αδερφή της και η ανιψιά της.

Προσωρινή στέγη σε ιδιωτική κλινική

Την περίπτωσή της εξέτασε και η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου. Η γυναίκα είναι κατάκοιτη και θα πρέπει να νοσηλευτεί σε κλινική, ωστόσο η αγωνία της είναι τι θα απογίνει ο γιος της και γι’ αυτό αρνούνταν κάθε βοήθεια, όπως αποκάλυψε.

Σε συνεννόηση με το οικογενειακό της περιβάλλον και μετά από παρέμβαση και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, η 78χρονη εισήχθη χθες προσωρινά σε ιδιωτική κλινική, μέχρι να βρεθεί δημόσια δομή για τη φιλοξενία της και εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων που γίνονται από το νοσοκομείο.

Ο γιος της φιλοξενείται επίσης προσωρινά στην αδερφή της 78χρονης, δηλαδή στη θεία του.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες