Παρασκήνιο

Τελικά ποιος έθεσε σε αργία τους υπαλλήλους της Περιφέρειας;

Από το πουθενά… αναζωπυρώθηκε η κόντρα μεταξύ Κουρέτα και Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτή τη φορά η «σπίθα» ήρθε από την απόφαση να τεθούν σε αργία έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας που εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς.

Η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης από τον νυν Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην Κώστα Αγοραστού, ο οποίος υποστήριξε πως ο ίδιος είχε δρομολογήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες από το 2020.

Τώρα, στο ερώτημα γιατί όμως τράβηξε τέσσερα χρόνια το πράγμα, από το περιβάλλον του κ. Αγοραστού δείχνουν με το δάχτυλο το αρμόδιο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα, πρόσθεταν με νόημα, πως ο τότε Περιφερειάρχης επέβαλε στους υπαλλήλους το μάξιμουμ της ποινής που μπορούσε, δηλαδή παύση δύο ετών, αλλά λόγω της καθυστέρησης της απόφασης από το Συμβούλιο, παρήλθε η διετία και αυτοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους!

Στον αντίποδα, συνεργάτες του κ. Κουρέτα σχολίαζαν σκωπτικά πως «κάποιος το είχε για χρόνια και δε γινόταν τίποτε και κάποιος μέσα σε λίγους μήνες το έκανε. Ίσως είναι και ζήτημα αποτελεσματικότητας εν τέλει…»

Ένθεν κακείθεν οι απόψεις καταγράφηκαν, έκαστος ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες