ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυνηγάκης και Γιαννοπούλου οι νικητές στο Πανελλήνιο ανοιχτής θάλασσας

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του open water, που προετοιμάζεται για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή του στο Παρίσι, κάλυψε την απόσταση σε 55:14.9, εξασφαλίζοντας διαφορά άνω του ενός λεπτού από τους υπόλοιπους κολυμβητές.

Ο Άλκης Κυνηγάκης του Παλαιού Φαλήρου κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που διεξάγεται στη Βουλιαγμένη. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του open water, που προετοιμάζεται για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή του στο Παρίσι, κάλυψε την απόσταση σε 55:14.9, εξασφαλίζοντας διαφορά άνω του ενός λεπτού από τους υπόλοιπους κολυμβητές. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Δημήτρης Νέγρης του Ολυμπιακού με χρόνο 56:24.5 και την τρίτη ο Φίλιππος Θεοφιλόπουλος του Παλαιού Φαλήρου με 56:50.7

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στα 5χλμ. των γυναικών, όπου πέντε κολυμβήτριες διεκδίκησαν ως τα τελευταία μέτρα τα μετάλλια. Τον τίτλο κατέκτησε τελικά η Νεφέλη Γιαννοπούλου του Ολυμπιακού με 1ωρ.01:51.6, μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τη Χρυσούλα Μητσάκου του Παλαιού Φαλήρου (1ωρ.01:52.2). Στο… νήμα κρίθηκε και το χάλκινο μετάλλιο, με την Κατερίνα Χρόνη του Ολυμπιακού (1ωρ.01:54.0) να κερδίζει για τρία δέκατα του δευτερολέπτου την Αντωνία Ρακοπούλου, επίσης του Ολυμπιακού.

Οι αντίστοιχες κούρσες στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων εξελίχθηκαν σε… θρίαμβο του Ηρακλείου Κρήτης. Στα αγόρια (14-15 ετών) νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντής Χουρδάκης του Τρίτωνα Ηρακλείου με 58:28.6, ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Γιάννη Πετράκη του Παλαιού Φαλήρου, ενώ τρίτος ήταν ο Νίκος Κακουλάκης του Ωρίωνα Ηρακλείου. Στα κορίτσια 14-15 ετών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε με πολύ μεγάλη διαφορά η Ειρήνη Ψαρουδάκη του Ωρίωνα Ηρακλείου, με δεύτερη την Ευφροσύνη Μαρία Ζαφείρη του Τρίτωνα Ηρακλείου και τρίτη την Ειρήνη Φωτάρα του Ηρακλείου 91.
 

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις