ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Θεσσαλία, η πρώτη Περιφέρεια που θα δημιουργήσει ενεργειακή κοινότητα για φθηνότερο ρεύμα μέσα από το πρόγραμμα «Απόλλων» (φωτό – βίντεο)

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι η πρώτη στη χώρα που θα δημιουργήσει ενεργειακή κοινότητα και θα επωφεληθεί φθηνότερης «πράσινης» ενέργειας, κάνοντας χρήση των ευεργετικών προβλέψεων του προγράμματος «Απόλλων» του Υπουργείου Ενέργειας. Αυτό τόνισε το πρωί του Σαββάτου τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης κ. Νίκος Ράπτης, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας για το πρόγραμμα που έλαβε χώρα στην Λάρισα, παρουσία αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων.

Το «Απόλλων» αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα -συνδυάζοντας την ενεργειακή με την κοινωνική πολιτική- και συντελεί, ώστε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να έχουν ακόμα πιο έντονο, θετικό, κοινωνικό αποτύπωμα.

  • Μέσα από την εγκατάσταση νέων σταθμών ΑΠΕ και την εφαρμογή εικονικού συμψηφισμού με ταυτοχρονισμό, το «Απόλλων» συμβάλλει:
  • στην ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών και συγκεκριμένα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου Α, δηλαδή νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.400 ευρώ, καλύπτοντας το 90% των ενεργειακών τους καταναλώσεων και
  • στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τις ΔΕΥΑ και τους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ, καλύπτοντας το 50% των καταναλώσεων τους.

Το Πρόγραμμα «Απόλλων» απευθύνεται σε όλες τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ, τους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ και τα ευάλωτα νοικοκυριά της χώρας.

Δείτε τι δήλωσαν οι κ.κ. Κουρέτας και Ράπτης:

Δείτε τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Φώτης Λαμπρινίδης:

Σκοπός είναι μέσα από το «Απόλλων» -όπου είναι τεχνικά εφικτό και ανάλογα με την εξέλιξη των διασυνδέσεων- να επωφεληθούν οι 13 Περιφέρειες και οι 332 δήμοι για μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν στα δημοτικά τους κτίρια, στον οδοφωτισμό και στα αντλιοστάσιά τους και 127.500 δικαιούχοι του ΚΟΤ Α.

Επιπλέον, θα μπορέσουν να καλυφθούν 9.455 παροχές κατανάλωσης των ΔΕΥΑ και 3.570 παροχές κατανάλωσης που εξυπηρετούν ανάγκες των ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ / φωτογραφίες: Βασίλης Καραλούλης / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες