Παρασκήνιο

Δύο αξονικοί τομογράφοι στο ΓΝΛ;

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από χθες Παρασκευή ο αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά από την παραλαβή της ειδικής λυχνίας και εξειδικευμένων ανταλλακτικών, που έφτασαν από τη Γαλλία, αλλά και την αποκατάσταση της βλάβης από εξειδικευμένο προσωπικό της αναδόχου εταιρείας.

Η καθυστέρηση σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδεται στην προμηθεύτρια εταιρεία, όμως το πλέον ενδιαφέρον είναι άλλο: Κατά την έρευνα που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου επικοινωνώντας με την «General Electric», διαπίστωσε πως δεν υφίσταται ζήτημα «τέλους ζωής» του αξονικού, όπως κάποιοι δήλωσαν δημόσια, αλλά ότι με μία αναβάθμιση κόστους το πολύ 50.000 ευρώ, το μηχάνημα θα συνεχίσει απρόσκοπτα να δουλεύει για τουλάχιστον 5 με 7 χρόνια!

Δεδομένου πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας νέου αξονικού, στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας μας με τη Siemens, μαθαίνω πως ο διοικητής κ. Βλαχάκης έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης χώρου, ώστε να λειτουργήσουν μαζί δύο αξονικοί τομογράφοι!

Αν μη, τι άλλο, τεράστιας σημασίας εξέλιξη, εφόσον – με το καλό – ευοδωθεί…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες