ΛΑΡΙΣΑ

Έρχονται καιρικά σκαμπανεβάσματα – Πότε δροσίζει με μπόρες και πότε επιστρέφει η ζέστη με υγρασία – Τί λέει ο Λαρισαίος προγνώστης Φ. Χατζηγρίβας

Αστάθεια σε ότι αφορά το καιρικό σκηνικό θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς έρχεται κύμα δροσιάς και βροχές, για να επιστρέψει ξανά μετέπειτα η ζέστη με πολύ υγρασία.

Ο Λαρισαίος αναλυτής καιρού Φάνης Χατζηγρίβας κάνει την εκτίμησή του:

«Πρόσκαιρη αλλά αισθητή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες ηπειρωτικες κυρίως περιοχές, από το Σάββατο, τμηματικά , και από τα βόρεια, βόρειο δυτικά.

Το Σάββατο σταδιακά και κυρίως από τις θερμές ώρες και μετά, τοπικές βροχές, μπόρες η ακόμη και σύντομες καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρειο δυτικά και την κεντρική Μακεδονία με επέκταση τοπικά σε τμήματα του βορείου κυρίως Ιονίου, Ήπειρο ,Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Γενικά όμως άστατος ,με ανοίγματα ενδιάμεσα. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις σταδιακά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα δυτικά και βόρεια μικρή πτώση, αλλά θα προλάβει σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό να ακουμπήσει τους 27 με 29 βαθμούς, τοπικά ίσως και 30.

Την Κυριακή θα είναι το κυρίως πέρασμα με βροχές, μπόρες η τοπικές καταιγίδες, ίσως σε τοπικό επίπεδο και έντονες στα δυτικά κυρίως.

Τα φαινόμενα θα είναι λίγα σε Ιόνιο και βόρειο Αιγαίο με μεγάλα ανοίγματα.

Λιγότερα συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα θα είναι τα φαινόμενα ακόμη και στα ανατολικά ηπειρωτικά, Θράκη και Έβρο, και σε κάποιες περιπτώσεις μηδενικά .

Μόνο το βράδυ προς Δευτέρα θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα περισσότερα στις άνω περιοχές, και σε κάποιες επιπλέον ακόμη και στο Αιγαίο, αλλά πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα διαλυθούν. (μεγάλα ανοίγματα)

Η θερμοκρασία κυρίως λόγω των φαινομένων, θα πέσει αισθητά τμηματικά, και θα υπάρξει κυρίως το βράδυ μια σχετική ψύχρα.

Την Δευτέρα νωρίς το πρωί θα υπάρχουν κάποιες αυξημένες νεφώσεις σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως Θεσσαλία), αλλά και τοπικά σε νησιωτικά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου, με πιθανότητα για λίγες βροχές οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν, και από τα βορειότερα ο καιρός θα ανοίξει.

Η θερμοκρασία χαμηλή το πρωί (ψύχρα έως κρύο), αλλά με αισθητή άνοδο σε αρκετές περιοχές τις θερμές ώρες.

Από την ερχόμενη Τρίτη έως Πέμπτη ίσως και Παρασκευή της νέας εβδομάδας, θα έχουμε έναν κλασσικό καιρό Μαΐου με έντονη θερμική αστάθεια.

Με λίγα λόγια η ημέρα θα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, τις θερμές ώρες θα αναπτύσσονται νέφη αστάθειας, και θα σημειώνονται κάποιες μπόρες ή καταιγίδες, που παρά την μικρή διάρκεια, πιθανώς σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και ισχυρές.

Περιοχές που δίνουν υποψηφιότητα είναι γενικώς το εσωτερικό κυρίως κομμάτι (κορμός) της χώρας, και η Μακεδονία (δυτικά-κεντρικά κυρίως) .

Η θερμοκρασία θα ανέβει εκ νέου σταδιακά και θα δούμε στο εσωτερικό ξανά 30αρια, παρά την αστάθεια, ενώ αυξημένη θα είναι και η υγρασία, κάνοντας μας να αισθανόμαστε μεγαλύτερες τιμές.

Το Σαββατοκύριακο της νέας εβδομάδας,ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι καλός χωρίς φαινόμενα, και με νέα άνοδο της θερμοκρασίας (υπολογίζω 32 με 35 βαθμούς) σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου ο καταβατης Λίβας τις επηρεάζει.

Θα δούμε τις υπόλοιπες ημέρες πως θα εξελιχθεί ο Ιούνιος, αν και φαίνεται ότι θα μπει αρκετά καλοκαιρινός, αλλά με φυσιολογικές τιμές.

Εκ νέου όλα είναι ανοιχτά με τις πιθανότητες ένα νέο έντονο κύμα ζέστης να έχει την όρεξη να εισέλθει στη χώρα μας μέσα στο πρώτο 7ημερο (και κατά τη διάρκεια) υπό προϋποθέσεις όπως πάντα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες