ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑ

Ε.Ο.Δ.Υ.Α.: “Πώς να αντιδράσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: Σημασία του Σεμιναρίου Α’ Βοηθειών του Α.Σ. ΔΙΑΣ Λάρισας

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο Αθλητικός Σύλλογος “ΔΙΑΣ” Λάρισας διοργάνωσε Σεμινάριο ΚΑΡ.Π.Α.-Χρήση απινιδωτή (Α.Ε.Α.) και Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (Ε.Ο.Δ.Υ.Α.).

Μέσω του σεμιναρίου αθλητές και γονείς έλαβαν τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως καρδιακή ανακοπή με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (Α.Ε.Α.), θέση ανάνηψης, πνιγμονή από ξένο σώμα, αιμορραγία, κατάγματα, λιποθυμία, εγκαύματα, κρίση επιληψίας, τσίμπημα εντόμου, αλλεργικό σοκ.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να δοκιμάσουν την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (CPR ή ΚΑΡΠΑ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Ε.Ο.Δ.Υ.Α. για τη γενναιοδωρία της προς τους συνανθρώπους, καθώς και προς τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές κο Μιχαήλ Τσακίρη και κα. Ροδάνθη Φακή για την επιτυχημένη διοργάνωση και υλοποίηση του Σεμιναρίου.

“Ο μόνος τρόπος να σώσεις τον εαυτό σου είναι να μάχεσαι να σώσεις τους άλλους…” ― Νίκος Καζαντζάκης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες