ΛΑΡΙΣΑ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Λάρισα για την υγεία των πνευμόνων – Γουργουλιάνης: «Οι καπνιστές έχουν δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη» (φωτό – βίντεο)

Η υγεία των πνευμόνων, η καπνιστική συνήθεια, η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης, ο πρώιμος και μεταστατικός καρκίνος του πνεύμονα απασχόλησαν σχετική ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο αμφιθέατρο «Κατσίγρα» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την FairLife L.C.C.

Την εκδήλωση με τίτλο «Υγεία Πνευμόνων» συντόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «οι καπνιστές είναι με μία έννοια άρρωστοι. Επομένως, ό,τι κάνουμε για όλους τους ανθρώπους πρέπει να κάνουμε και γι’ αυτούς. Έχουν το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη. Η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει, σχετίζεται με το να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση χωρίς να πληρώνουν σε αξονική τομογραφία υψηλής ευκρίνειας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες