ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Γυμνάσιο Γιάννουλης στην αφιερωματική εκδήλωση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής (φωτό)

Το Γυμνάσιο Γιάννουλης δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την τόσο αξιόλογη Αφιερωματική Εκδήλωση με τίτλο «Των Ελλήνων οι Πατρίδες» που διοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Λάρισας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Μάλιστα η συμμετοχή του σχολείου περιλάμβανε δύο δράσεις , ενταγμένες στην ενότητα «Πόντος».

Αρχικά το χορευτικό τμήμα του σχολείου ξεκίνησε την εμφάνισή του με ένα παραδοσιακό τραγούδι, «Τη Τρίχας το γεφύρι», ενώ στη συνέχεια η σκήνη πλημμύρισε από τους χορευτές που ξαναζωντάνεψαν το πνεύμα του ελληνικού Πόντου με τους ήχους και τα βήματα των παραδοσιακών χορών «Τη Τρίχας το γεφύρι», «Κότσαριν», «Τρυγόνα Τραπεζούντας-Ματσούκας» και «Μηλίτσα». Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο και ακούστηκε η ιστορία των παραπάνω χορών.

Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου πραγματοποιήθηκε έκθεση με εικαστικές δημιουργίες των σχολείων του ν. Λάρισας. Το Γυμνάσιο Γιάννουλης συμμετείχε με δύο ψηφιακές αφίσες. Στην πρώτη γινόταν αναφορά στους Αγίους του Πόντου, ενώ στη δεύτερη για τους Ήρωες του Πόντου, οι οποίοι συμμετείχαν στην ελληνική επανάσταση του 1821. Για τη συγκρότηση του χορευτικού τμήματος, την επιλογή και την εκμάθηση των χορών υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κα Βαλδούμα Αικατερίνη, ενώ την ομάδα των μαθητών/τριων που δημιούργησε τις αφίσες οργάνωσε η εκπαιδευτικός κα Τσίντζου Ευαγγελία. Την προσπάθεια υποστήριξαν με μεγάλο ζήλο οι εκπαιδευτικοί κα Μπάφα Ασημίνα και κα Ζιάρα Θεοδώρα.

Ο στόχος της εκδήλωσης, όπως και της συμμετοχής του Γυμνασίου Γιάννουλης, στέφθηκε με επιτυχία: οι συντελεστές του εγχειρήματος της συνεργασίας 20 σχολικών μονάδων, οι μαθητές/τριες που παρουσίασαν ποικίλα έργα και οι θεατές που παρακολούθησαν με συγκίνηση, έζησαν, από τη μια, τον πόνο μιας γενοκτονίας κι από την άλλη, προσυπέγραψαν με τον τρόπο τους το ματωμένο σύνθημα «Δεν ξεχνώ».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες