ΛΑΡΙΣΑ

Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας Λάρισας

Την Πέμπτη 22 Μαΐου όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Φοιτητικό Σύλλογο Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές.

Η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) αναδείχθηκε 1η δύναμη Πανελλαδικά αλλά και στη Λάρισα, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση ψήφων. Στο τμήμα της Βιοχημείας η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και συγκεκριμένα ψήφισαν 192 φοιτητές. Το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ συγκέντρωσε 131 ψήφους (70.43 %), αφήνοντας στη 2η θέση την κυβερνητική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 48 ψήφους (25.81 %), που μέχρι πρότινος κατείχε και την πλειοψηφία των εδρών του ΔΣ, εξασφαλίζοντας ισχυρή αυτοδυναμία κερδίζοντας τις 5 από τις 7 έδρες του ΔΣ.

Μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο (1η δύναμη ΠΚΣ μετά από 23 χρόνια), που οι φοιτητές με την μαζική συμμετοχή τους άλλαξαν σελίδα και στείλανε μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, πήραν για άλλη μια φορά μετά τον δίμηνο αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην εμπορευματοποίηση της παιδείας.

«Κάνανε πράξη το σύνθημα της ΠΚΣ «Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, Μαζί μάθαμε να νικάμε» και έδειξαν ότι ο φοιτητικός σύλλογος μπορεί να είναι κυψέλη αγώνα για τους φοιτητές. Με την ψήφο στην ΠΚΣ στείλανε ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους, μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Οι φοιτητές απομόνωσαν την κυβερνητική παράταξη και διαλέξανε τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες