ΛΑΡΙΣΑ

Νέα παρέμβαση Κέλλα για αναστολή ΕΝΦΙΑ σεισμοπαθών και πλημμυροπαθών του νομού Λάρισας

Νέα παρέμβαση για το θέμα της παράτασης της αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για το 2024 των σεισμοπαθών των Δήμων Λάρισας, Ελασσόνας και Τυρνάβου, αλλά και των “κόκκινων” πλημμυροπαθών χωριών της Λάρισας (Νίκη, Καλαμάκι, Σωτήριο, Καστρί, Αρμένιο κ.α.), για όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, έκανε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση «Οικονομία – Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Αλλαγή», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο «Grecotel Larissa Imperial».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, των Υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα και πλήθους κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής υπενθύμισε, μάλιστα, στους παρευρισκόμενους Υπουργούς ότι, αν και τον Απρίλιο, μετά από τις συναντήσεις του, που προηγήθηκαν, με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη και με τον, παριστάμενο στην εκδήλωση, Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλο, υπήρξε θετική απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ), αυτή η απόφαση δεν έχει τύχει ακόμα εφαρμογής.

Στην ερώτηση, δε, του κ. Κέλλα «αν θα ισχύσει και στη Λάρισα, στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και στις “κόκκινες” πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας ό,τι ισχύει για το Αρκαλοχώρι Κρήτης, δηλαδή αναστολή του ΕΝΦΙΑ για δυο χρόνια», ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Πετραλιάς, ανέφερε πως, λόγω του ότι έχουν ήδη αποσταλεί τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, εξετάζεται η τεχνική εφαρμογή του μέτρου, με πιθανή λύση τη μετακίνηση της αναστολής του ΕΝΦΙΑ για τις παραπάνω κατηγορίες πολιτών, στο επόμενο οικονομικό έτος.

Κατά την αναχώρησή του από την εκδήλωση ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Επανέφερα στους αρμόδιους Υπουργούς, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην πόλη μας, το δίκαιο αίτημα της διετούς αναστολής του ΕΝΦΙΑ για τους πλημμυροπαθείς και τους σεισμοπαθείς του νομού μας. Είναι παράλογο να καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ συμπολίτες μας, των οποίων τα σπίτια είναι ακατοίκητα. Είναι, δε, νομικά άτοπο και άδικο να απαλλάσσονται από τον φόρο αυτό σεισμόπληκτοι άλλων περιοχών, αλλά όχι του δικού μας νομού. Αυτό συνιστά άνιση αντιμετώπιση όμοιων καταστάσεων. Γνωρίζω ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει την «πληγωμένη Θεσσαλία» με κάθε τρόπο. Για αυτό και ευελπιστώ ότι θα αποδείξει, για ακόμα μια φορά, τα γρήγορα αντανακλαστικά της, στηρίζοντας έμπρακτα τους σεισμόπληκτους και πλημμυροπαθείς του ν. Λάρισας, αλλά και όλης της Θεσσαλίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες