ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και η Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων στο 1ο Φεστιβάλ Έντεχνου Χορού του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (φωτό)

Εξαιρετικές εντυπώσεις αποκόμισε η εμφάνιση των μαθητριών και αποφοίτων που εκπροσώπησαν την Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και την Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού/Νεοκλασικού & Character Χορού του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας) την Κυριακή 12 Μαΐου, – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια ΄΄Μαρία Κάλλας΄΄, Αθήνα-.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων με στόχο την προώθηση του κλασικού και νεοκλασικού χορού, την επανασύστασή του στο ευρύ κοινό, δίνοντας ταυτόχρονα βήμα σε ομάδες και σε άτομα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι Πετρούλα Δρέντζα, Κατερίνα Μπαλαντίνα, Μαρία Σίμου, μαθήτριες της τάξης του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου καθώς και η Αγγελίνα Καλοπήτα, απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Χορού Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζοντας με τεχνική δεξιοτεχνία και αισθαντική ερμηνεία αποσπάσματα από τα μπαλέτα κλασικού ρεπερτορίου “Chipollino”, “Η κόρη του Φαραώ”, “Κακοφυλαγμένη Κόρη”, “Εσμεράλντα” καθώς και την πρωτότυπη νεοκλασική χορογραφία “Γυναίκα είναι τ’ Όνομά μου” (χργ. Κατερίνα Μπούτου με τη σύμπραξη της Αγγελίνας Καλοπήτα) .

Υπεύθυνη για τη διδασκαλία του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και για την καλλιτεχνική επιμέλεια της σκηνικής εμφάνισης των χορευτριών στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού/Νεοκλασικού & Character Χορού του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε ήταν η κ. Κατερίνα Μπούτου, καθηγήτρια χορού στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και στην Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες