ΛΑΡΙΣΑ

ΚΚΕ Λάρισας: Σε σύσκεψη οικοδόμων μίλησε ο Ελισαίος Βαγενάς (φωτό)

Την Τετάρτη 22 Μάη ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, μίλησε σε σύσκεψη της ΚΟΒ Κατασκευών Λάρισας του ΚΚΕ, ο οποίος σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως είναι “μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η νέα, μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ”. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που βιώνουν εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, όπως βαριά φορολογία, ακρίβεια, ανεργία, χαμηλά μεροκάματα και συντάξεις, εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας, ενεργειακή φτώχεια. Ειδικά οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές από πρώτο χέρι βιώνεται τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, που εκδηλώνεται πότε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την αύξηση του χρόνου εργασίας χωρίς να πληρώνονται υπερωριακή εργασία, με ατομικές συμβάσεις, με τα πολύ χαμηλά μεροκάματα, την έλλειψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα. Μόνον πέρσι, το 2023, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε 179 νεκρούς και 287 σοβαρά τραυματίες, ενώ και το 2022 ήταν 104 οι εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους από εργατικά δυστυχήματα και 140 τραυματίστηκαν σοβαρά. Φτάσαμε – είπε – στο 2024 και υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι, που πεθαίνουν από θερμοπληξία (!) εξαιτίας της έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση των συνθηκών εργασίας.

Το στέλεχος του ΚΚΕ ανέδειξε πως για την χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ευθύνεται το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, που στην Ευρώπη «θωρακίζεται» με την «πανοπλία» που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι μια αντιλαϊκή ένωση, που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, ωθεί σε νέους πολέμους και επεμβάσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι λίγοι. Ανέδειξε πως αυτήν την πολιτική στήριξαν στο ευρωκοινοβούλιο όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ, μάλιστα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών στο ευρωκοινοβούλιο και η Ελληνική Λύση στο 54%.

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΚΚΕ για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, που δεν θα αλλάξει «με ένα νόμο και με ένα άρθρο», ή «με το 1, με το 2, και με το 3», που προπαγανδίζει ο σημερινός αμερικανικός «αστέρας» της ελληνικής αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Θα αλλάξει με ριζικές κοινωνικές ανατροπές, με αγώνες για τους οποίους απαιτείται πανίσχυρο εργατικό και λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ.

Κάλεσε τους οικοδόμους, με τους οποίους το ΚΚΕ έχει ακατάλυτους δεσμούς αγώνων και αίματος να δώσουν τη μάχη, ώστε να μην μείνει κανένας συνάδελφός τους στις κατασκευές χωρίς το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να μην σκορπίσει η λαϊκή διαμαρτυρία ανέξοδα στην αποχή, ή στα λεγόμενα «μικρά κόμματα» και να δυναμώσει το ΚΚΕ που είναι το αποκούμπι του κάθε εργάτη και την επομένη μέρα μετά τις εκλογές. Για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το αντισυστημικό και αντιπολεμικό «κύμα» αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που εκδηλώθηκε στις τελευταίες βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες