ΛΑΡΙΣΑ

Καταγγελίες για ενδοσχολική βία σε Δημοτικό Σχολείο του Τυρνάβου -Ύποπτο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

Μια κόλαση φαίνεται πως ζουν μαθητές και μαθήτριες σε Δημοτικό Σχολείο στον Τύρναβο αφού κάποιοι συμμαθητές τους έχουν μετατραπεί στους κακοποιητες τους.

Η κατάσταση αν και υπήρξαν πολλές εκκλήσεις προς τους εκπαιδευτικούς για να διορθωθεί, χειροτερεύει καθημερινά με τα περιστατικά να είναι αλλεπάλληλα.

Λεκτική, ψυχολογική και πλέον και σωματική βία σε μια τάξη «κολαστήριο» για τους μικρούς μαθητές της Πέμπτης δημοτικού που πλέον αρνούνται να πάνε σχολείο όπως καταγγέλουν οι γονείς τους.

Πιο αναλυτικά όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του tirnavospress.gr οι θύτες συνεχίζουν απτόητοι την δράση τους κλιμακωνοντας μάλιστα την επιθετικοτητα. Βρίζουν άσχημα τους συμμαθητές τους, τους εκμεταλευονται, τους κακομεταχειριζονται, εξαφανίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, χρησιμοποιούν τις αδυναμίες τους εναντίον τους και όλα αυτά θα έλεγε κανείς πως είναι μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο.

Όμως ένα ακόμα περιστατικό ήρθε να σοκάρει όταν όπως αποκάλυψε γονιός το παιδί του δέχτηκε ξύλο από πέντε συμμαθητές του, με την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι η πιθανή απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης που όπως συνήθως λέγεται γίνεται “για πλάκα”.

Το tirnavospress.gr γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες των πράξεων όμως για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιοποιεί είναι όμως στην διάθεση των αρχών.

Τα περιστατικά που γίνονται εδώ και τρία χρόνια στην ίδια τάξη συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας ή το προαύλιο και πολλές φορές με μάρτυρες τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όπως αναφέρουν γονείς και μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από επίμονες προσπάθειες των γονέων οι θύτες αλλάζουν απλώς το θύμα και στρέφονται σε άλλο παιδάκι κάνοντας λεκτικό και σωματικό Bullying με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς γνωρίζοντας την κατάσταση να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μην τυχόν είναι εκείνο το επόμενο θύμα ενώ σε άλλες περιπτώσεις η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στα θύματα μοιάζει ιδανική λύση.

Μπορεί να απομένουν λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία όμως η σκέψη πως του χρόνου δεν θα έχει αλλάξει τίποτα μοιάζει τρομακτική τόσο για τους γονείς όσο και τους μαθητές.

Πηγή: tirnavospress.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες