ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ

“Η σημαντική ενίσχυση της Πανεπιστημονικής στις εκλογές του ΤΕΕ στέλνει μήνυμα”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης:

“Χαιρετίζουμε όλους όσους έδωσαν τη μάχη δίπλα μας, κόντρα στις υποδείξεις ομίλων, τους εκβιασμούς και τις υποσχέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, τη στήριξη στην ηγεσία του ΤΕΕ από όλες τις παρατάξεις του συστήματος ,που έχει μετατρέψει το ΤΕΕ σε μικρό “υπουργείο”, που ενίσχυσαν την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, η οποία αναδείχθηκε μετά από δεκαετίες 3η δύναμη στο ΤΕΕ.

Η παράταξη μας είχε άνοδο σε ψήφους από 2315 το 2019, σε 3005 ψήφους το 2023, και σε ποσοστό από 7,53% το 2019, σε 9.01% το 2024.

Στην Θεσσαλία, η Πανεπιστημονική αναδείχθηκε 3η δύναμη στην Κεντρ. & Δυτική Θεσσαλία θέση που κατείχε στις προηγούμενες εκλογές η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας ποσοστό 10,25% από 7,51% το 2019 και άνοδο σε ψήφους από 127 το 2019 σε 173 το 2024.

Ο συσχετισμός στο ΤΕΕ παραμένει αρνητικός. Ωστόσο δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, και περισσότεροι συνάδελφοι συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει “ανάπτυξη για όλους” .Διαπιστώνουν ότι οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, καθώς και οι μηχανικοί του Δημοσίου δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους μηχανικούς μεγαλομετόχους των ομίλων και των μεγάλων κατασκευαστικών. Συνειδητοποιούν ότι πρέπει να δυναμώσει η αυτοτελής συνδικαλιστική οργάνωση των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Η Πανεπιστημονική θα αξιοποιήσει την εκλογική ενίσχυση της για πιο δυνατή πραγματική αντιπολίτευση, ως η μόνη αντιπολίτευση μέσα στα όργανα του ΤΕΕ απέναντι στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των ομίλων και τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις τόσο εκεί που ψηφίζονται οι αποφάσεις, όσο και εκεί που ανατρέπονται, δηλαδή στο δρόμο του αγώνα. Συνεχίζουμε σταθερά ΜΑΖΙ στο δρόμο της ανατροπής”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες