Life & Style

Εσείς τι έχετε σχεδιάσει για το καλοκαίρι του παιδιού σας;

Σε λίγες μέρες τα σχολεία κλείνουν για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα και οι παιδικοί σταθμοί, με αποτέλεσμα ήδη οι περισσότεροι γονείς να προβληματίζονται για το πώς θα περάσουν τα παιδιά τους το καλοκαίρι.

Και αν για τις εργαζόμενες μανούλες αυτό είναι πράγματι ένα θέμα, ειδικά όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης από κάποια γιαγιά, η αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για να γεμίσουν το καλοκαίρι των παιδιών τους, με σκοπό να αποφύγουν ακούσουν τη φοβερή και τρομερή λέξη: «Βαριέμαι!».

Τα παιδιά βαριούνται εύκολα και γεμίζοντας τη μέρα τους με δραστηριότητες ίσως πράγματι να μην έχουν το χρόνο να βαρεθούν, όμως σκεφτείτε λίγο. Το καλοκαίρι υποτίθεται ότι είναι η εποχή της ξεκούρασης και της διασκέδασης. Είναι η εποχή που εσείς θα γλιτώσετε από τα καθημερινά τρεξίματα, που τόσο σας ταλαιπώρησαν το χειμώνα και τα παιδιά θα χαλαρώσουν. Αν πάλι τα πρωινά σας είναι γεμάτα άγχος για να προλάβετε να πάτε εγκαίρως στο ένα πρόγραμμα και τα απογεύματά σας είναι πάλι ένας μαραθώνιος από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, τότε πού είναι η ξεκούραση;

Φυσικά και δεν προτείνουμε να αφήσετε τα μικρά σας να «αποβλακωθούν» μπροστά από μια οθόνη. Αντίθετα ενθαρρύνετέ τα να διαβάσουν, να ζωγραφίσουν, να κάνουν κατασκευές, να παίξουν με τα παιχνίδια τους, να σας βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού, να έρθουν μαζί σας στο super market, να παίξουν στον κήπο και φυσικά επιλέξτε και μια δραστηριότητα ή ένα πρόγραμμα που τους αρέσει και μπορούν να παρακολουθήσουν. Εκμεταλλευτείτε την εποχή και πηγαίνετε στην παιδική χαρά ή οι πιο τυχεροί καθημερινά για μπάνιο, δείτε παραστάσεις Καραγκιόζη, επισκεφτείτε μουσεία και πάρκα και γενικά διασκεδάστε.

Κυρίως όμως μη φοβάστε μήπως βαρεθούν. Αντίθετα αφήστε τα να βαρεθούν και ενθαρρύνετέ τα να χρησιμοποιήσουν το μυαλό και τις ιδέες τους ώστε τα ίδια να βρουν ευχάριστους και δημιουργικούς τρόπους να απασχολήσουν τον εαυτό τους. Αυτό από μόνο του είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε summer camp.

Πηγή: mother.gr

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις