Viral

«Είμαι πρώην ληστής και έτσι κατάφερα να κλέψω διαμάντια αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων»

Φορώντας μάσκα και με αλλοιωμένη τη φωνή του, ένας πρώην κλέφτης αποκαλύπτει —κοιτώντας την κάμερα— πώς ζούσε μέσα στην παρανομία και πώς κατάφερνε να φέρνει εις πέρας κλοπές αντικειμένων μεγάλης αξίας.

Όπως λέει, εκείνος και η ομάδα του έκλεβαν συνήθως διαμάντια και κοσμήματα με τα… κέρδη να φτάνουν έως και τα 5 εκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο.

Ερωτώμενος αρχικά για το πώς κατέληξε να γίνει εγκληματίας, απάντησε πως «δεν ξύπνησα απλώς ένα πρωί και αποφάσισα να γίνω κλέφτης, αλλά γεννήθηκα μέσα σε αυτό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φορές που έχει μπει και βγει από τη φυλακή είναι «περισσότερες απ’ όσες μπορούμε να μετρήσουμε», αλλά δεν μοιράστηκε τη διάρκεια των ποινών του.

Σκεπτόμενος την επιτυχημένη εγκληματική του καριέρα, θυμήθηκε μία από τις πιο… «διασκεδαστικές» ληστείες του.

Ο ίδιος και μια ομάδα άλλων ανδρών μπήκαν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης στην Park Avenue ντυμένοι με σμόκιν και μάσκες του αμερικάνου συγγραφέα και κωμικού Groucho Marx γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

«Νομίζω ότι έζησα μια αρκετά γεμάτη ζωή και πήρα ρίσκα…»

Ο Groucho Marx

«Βρήκα πολλά μετρητά… πολλά διαμάντια, δεν θα το πιστεύατε»

«Μπήκαμε μέσα και είπαμε στον κόσμο: ‘κυρίες και κύριοι, θα είστε ελεύθεροι σε χρόνο μηδέν’», περιγράφει.

«Η δουλειά μου ήταν να πάω στο πίσω μέρος όπου είχαν τις θυρίδες και άνοιξα 30 με 40 θυρίδες και πήρα τα περισσότερα χρήματα που είχα ποτέ. Βρήκα πολλά μετρητά. Βρήκα πολλά διαμάντια, δεν θα το πιστεύατε», θυμάται.

«Ήταν μια από τις καλύτερες νύχτες και μια από τις πιο διασκεδαστικές που είχα ποτέ κάνοντας ληστεία», προσθέτει.

Ο λόγος που δεν κατέληξε ποτέ πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για την εν λόγω ληστεία, είναι γιατί οι άνθρωποι από τους οποίους έκλεψαν «δεν τα πήγαιναν καλά με τις Αρχές».

«Αυτό μας έσωσε», λέει χαρακτηριστικά.

Λίγο καιρό μετά ο ίδιος συνειδητοποίησε πως δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει μέσα στην παρανομία κυρίως λόγω των άπειρων συγκρούσεων με τον νόμο. Βέβαια παραδέχτηκε πως του λείπει η αδρεναλίνη που του προσέφεραν οι ληστείες, ωστόσο δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά στην… αντισυμβατική δουλειά.

«Νομίζω ότι έζησα μια αρκετά γεμάτη ζωή και πήρα ρίσκα, αλλά είμαι προϊόν της κοινωνίας μου», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις