ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σκόπελος: Η Πυροσβεστική διέσωσε τουρίστρια που είχε πέσει σε γκρεμό – Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της

Τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 22 Μαϊου μια αλλοδαπή τουρίστρια στην Σκόπελο χάθηκε στο δάσος μερικά χιλιόμετρα από την παραλίας Βελανιό.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η τουρίστρια που ήθελε να διασχίσει το δάσος πεζοπορόντας αλλά μπέρδεψε την πορεία που ήθελε να ακολουθήσει και μην μπορώντας να έρθει εκ νέου στο αρχικό σημείο της εκκίνησης της, βρέθηκε στο χείλος ενός γκρεμού. Η τουρίστρια πάνω στον πανικό της προσπάθησε να βρει στην αρχή από μόνη της κάποια νέα διαδρομή αλλά μάταια καθώς προσπαθώντας να βρει μια λύση έκανε χειρότερα τα πράγματα βρισκόμενη πλέον μέσα στον γκρεμό σε ακόμα πιο δύσκολο σημείο από το αρχικό.

Συνειδητοποιώντας ότι είχε χαθεί και ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος από μόνη της να βγεί από τον γκρεμό κάλεσε το 112 (Διεθνής αριθμός έκτακτης ανάγκης) όπου και άμεσα ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου και έσπευσε προς το σημείο για την διάσωση της αλλοδαπής γυναίκας. Η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν σκέψεις για διάσωση μέσω θαλάσσης αλλά τελικά μετά από αρκετή ώρα προσπάθειας, οι Πυροσβέστες βρήκαν το κατάλληλο σημείο και έβγαλαν την γυναίκα από τον γκρεμό χρησιμοποιώντας την τεχνική ραπέλ.

Η διάσωση αυτή είναι ένα μεγάλο επίτευγμα των Πυροσβεστών της Σκοπέλου καθώς όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Πατσή το σημείο είναι εντελώς απομονωμένο με μεγάλη επικινδυνότητα .

Ακόμα μεγαλύτερο μπράβο αξίζουν στους άντρες της Πυροσβεστικής που η τουρίστρια θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά αλλά οι ίδιοι φρόντισαν για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια της γυναίκας με το αποτέλεσμα να είναι ότι όλοι γυρίσαν σπίτι τους.

Πηγή: skiathoslife.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες