ΕΛΛΑΔΑ

Ζ. Κωνσταντοπούλου στο ΕΡΤNews: Ελπίζω να έχουμε δύο ευρωβουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

«Δώσαμε και δίνουμε ζωή στη Βουλή. Δεν θα πάω στην ευρωβουλή αλλά ελπίζουμε να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας», επισήμανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, η ίδια ανέφερε, ακόμη: «Στη Βουλή υπάρχει ακραίος σεξισμός (…) Έχω μια θεσμική παρουσία, φυσικά και δεν θα αφήσω να παραποιείται η πραγματικότητα, να αφήσω λ.χ. να χειροκροτείται ο κ. Καραμανλής (…) Τα Τέμπη είναι ένα εθνικής σημασίας γεγονός, έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση το λέει “ατύχημα”. Έδειξε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή τόσων δεκαετιών οδήγησε στην αφαίρεση της ζωής 57 συνανθρώπων μας (…)».

«Πιστεύω ότι σύντομα θα γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ερωτηθείσα για θετικά σχόλια που έχουν ακουστεί από τον κ. Κασσελάκη, σημείωσε: «Αν θέλει να έρθει στην Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να μας επισκεφθεί».

Για τη Νέα Αριστερά, σημείωσε: «Είναι το υπουργικό συμβούλιο Τσίπρα που εφάρμοσε τα μνημόνια».

Αναφερόμενη στα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, και στο αίτημα του κόμματός της για τον πόλεμο στη Γάζα, είπε: «Είμαστε με την πλευρά του Παλαιστινιακού λαού που εξολοθρεύεται. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Δεν μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ που παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα».

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη κατά το διεθνές δίκαιο, παραποιεί την ιστορία», ανέφερε ερωτηθείσα σχετικά.

(*κείμενο σε εξέλιξη)

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις