ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, φοιτητές και στον Βόλο για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των φοιτητικών συλλόγων στα 14 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη.

Οι εκλογές θα ξεκινήσουν από τις επτά το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις επτά το απόγευμα, για την πλειοψηφία των τμημάτων, σε κάποια όμως ο χρόνος της ψηφοφορίας θα διαφοροποιηθεί και θα είναι από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης.

Στις εκλογές κατεβαίνουν πέντε παρατάξεις η ΠΚΣ, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η ΕΑΑΚ, η ΑΡΕΝ και μία νέα παράταξη η Attack (που ήρθε από τη διάσπαση με την ΕΑΑΚ). Υπάρχουν επίσης και ανεξάρτητες υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν την ψήφο των φοιτητών.

Η συμμετοχή των φοιτητών είναι το στοίχημα στις σημερινές εκλογές που θα διεξαχθούν στις έδρες των σχολών. Κάλπες θα στηθούν στη Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, στη Γεωπονία, στο Πολυτεχνείο και στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το προεκλογικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι υποτονικό, χωρίς σε τίποτα να θυμίζει εκλογές όπως πριν από μία δεκαετία. Μάλιστα πέρυσι, η συμμετοχή ήταν στο ναδίρ, καθώς μόλις 1.500 φοιτητές είχαν προσέλθει για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, παρόλο που οι φοιτητικές εκλογές θεωρούνταν και βαρόμετρο για το αποτέλεσμα στις εθνικές που ακολουθούσαν.

Σημειώνεται ότι πέρυσι πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με ποσοστό 38,96% και ακολούθησαν η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ 15,84%, η ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ 3,98%, η ΕΑΑΚ 5,44%, η ΔΙΚΤΥΟ 0,65%, ενώ πολύ υψηλό ποσοστό έλαβαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι που αναφέρονται στα «Λοιπά» και συγκεκριμένα 32,12%.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες