Viral

Viral: Φέρεται σε «κατοικίδιο» τσιτάχ χωρίς σεβασμό, τρώει φάπα, φεύγει

Ένας Πακιστανός content creator, δηλαδή άνθρωπος-ρόλος, μοιράστηκε ένα βίντεο που τον δείχνει να προσπαθεί να χαϊδέψει ένα κατοικίδιο τσιτάχ. Το βίντεο έγινε viral και ύστερα ο δημιουργός του κατακεραυνώθηκε στο διαδίκτυο από τους χρήστες. Τα τσιτάχ κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας της εξαφάνισης των ενδιαιτημάτων τους και ιώσεων από τις οικόσιτες γάτες, ενώ χρειάστηκε αυτά τα ζώα να επανεισαχθούν σε περιβάλλοντα από τα οποία είχαν εκλείψει.

Ο Nouman Hassan δημοσιεύει συχνά βίντεο με διάφορα άγρια ζώα ως κατοικίδια, όπως τίγρεις, φίδια και κροκόδειλους. Μένει στη Λαχώρη και σύμφωνα με πακιστανική ιστοσελίδα είναι «ιδιοκτήτης» ενός λιονταριού που αγόρασε σε δημοπρασία από τον ζωολογικό κήπο της πόλης.

Το τσιτάχ καθόταν σε έναν καναπέ ανάμεσα από δύο άνδρες, εκ των οποίων αυτός στα δεξιά του τσιτάχ είναι ο δημιουργός περιεχομένου και ιδιοκτήτης αγρίων ζώων. Ο Nοuman βρήκε κάπου το δικαίωμα να χαϊδέψει το τσιτάχ, όπως θα χάιδευε ένα γατί. Με την διαφορά πως και το γατί μπορεί να στην σκάσει αν δεν φερθεί με σεβασμό. Το τσιτάχ μπορεί να σε κάνει παζλ.

Το ηρωικό αιλουροειδές του έριξε μια προειδοποιητική φάπα με κλειστά νύχια, αρκετή ώστε να μάθει να φαίρεται και ο content creator που έχει χόμπι την παθητική κακοποίηση ζώων αναγκάστηκε να απομακρυνθεί. Την επόμενη -επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία- καλό θα είναι να γίνει φάπα-ξάπλα, για να σταματήσει το «χόμπι» με τα άγρια ζώα.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι χρήστες των κοινωνικών δικτύων τον κατακρίνουν

Ο Νουμάν αντιμετωπίζει συχνά επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή χαϊδεύει άγρια ζώα όπως τίγρεις και λιοντάρια, με πολλούς χρήστες να το χαρακτηρίζουν «σκληρό». Ένας χρήστης επανέλαβε αυτό το συναίσθημα ως απάντηση σε ένα πρόσφατο βίντεο, σχολιάζοντας: «Τόσο σκληρό για αυτό το όμορφο ζώο. Θα έπρεπε να βρίσκεται στο φυσικό τους περιβάλλον. Απλά τόσο σκληρό».

Πολλοί άλλοι επανέλαβαν το αυτονόητο για κάθε άτομο άνω των 5 ετών ότι «τα άγρια ζώα πρέπει να παραμένουν στο φυσικό τους περιβάλλον». Ένα σχόλιο χρήστη έγραφε: «Γιατί επιτρέπεται να κρατούν αυτά τα ζώα κλειδωμένα; Τους αξίζει να δέχονται επίθεση» και αυτό ισχύει με τον ίδιο τρόπο που όταν τα θηράματα επιτίθενται στους κυνηγούς, το ίντερνετ πανηγυρίζει. «Οι πιο φτηνοί άνθρωποι στον κόσμο είναι αυτοί που κρατούν ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ως κατοικίδια. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την φυσική τάξη ή την ηθική», ανέφερε ένας άλλος.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την τίμια φάπα από το μεγάλο γατί, ο άντρας έριξε και ένα περίεργο βλέμμα στο τσιτάχ όλο απορία. Αργότερα, δείχνει σε όλους το σημείο όπου του επιτέθηκε το τσιτάχ κάνοντας γνωστό πως το αιλουροειδές, έριξε μια προειδοποιητική με κλειστά τα νύχια. Κάτι που το έχουν όλες οι γάτες (μικρές-μεγάλες) που έχουν επίγνωση του πόσο κοφτερά είναι τα νύχια τους και δεν τα χρησιμοποιούν πολύ στο παιχνίδι ή τα μαζεύουν στις προειδοποιητικές μπούφλες σε ενοχλητικούς.

Εκ των πραγμάτων όπως ο άνθρωπος εισβάλει και επεκτείνεται στο φυσικό περιβάλλον των άγριων ζώων ή καταστρέφει τους βιοτόπους τους, οι επαφές ανθρώπων με άγρια ζώα θα γίνονται όλο και πιο συχνές, οπότε καλό είναι να μην γίνονται επίτηδες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις