ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στις κάλπες οι φοιτητές της Λάρισας – Ικανοποιητική η προσέλευση στο κτίριο Κατσίγρα (φωτό – βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 7 το πρωί της Τετάρτης οι εκλογές των φοιτητών στη Λάρισα όπως και πανελλαδικά. Για το σκοπό αυτό κάλπες έχουν στηθεί στο κτίριο του Κατσίγρα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, καθώς και στο συγκρότημα της «Γαιόπολις».

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα εκτός κι αν υπάρξει διαφορετική πρόβλεψη από τους φοιτητικούς συλλόγους.

«Η διαδικασία στη Λάρισα κυλάει ομαλά. Έχουμε ικανοποιητική συμμετοχή. Οι ενεργοί φοιτητές του Τμήματός μας είναι 600. Ήδη έχουν ψηφίσει πάνω από 60. Καλούμε να στηρίξει το ψηφοδέλτιό μας, της μαχητικής Αριστεράς, που μάχεται για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, που έδωσε τη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» τόνισε σε δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΟΣΙΑ» Μιχάλης Ζαρίδης.

Ακόμη, κατήγγειλε την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλία για παραβίαση της ύψιστης διαδικασίας των φοιτητικών συλλόγων. Όπως σημείωσε «είναι το μόνο πανεπιστήμιο της χώρας που δεν εξέδωσε απόφαση για αναστολή μαθημάτων και κλινικών. Θα πρέπει να λογοδοτήσει…».

«Οι φετινές εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί γίνονται δύο μήνες μετά από τους αγώνες διαρκείας που έδωσαν ο φοιτητές πανελλαδικά ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κρίνεται για το τι μήνυμα θα δοθεί στην Κυβέρνηση. Οι φοιτητές πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα στο ναι ή όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να δώσουν ένα σαφές αντιπολιτικό μήνυμα τόσο εδώ στη Λάρισα όσο και πανελλαδικά. Πλέον οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι κυψέλη αγώνων για τους φοιτητές» σημείωσε ο Νικόλας Βελιώτης από το Φοιτητικό Σύλλογο Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Στο κτίριο Κατσίγρα πραγματοποιούνται οι εκλογές για τα Τμήματα Ιατρικής και Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας.

Πώς ψηφίζουν οι φοιτητές;

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Οι αίθουσες, που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα για τις φοιτητικές εκλογές, θα πρέπει να έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου δύο μέρες περίπου πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες