ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκαν στη Λάρισα «Τα Αόρατα Φτερά» της Μπέττυς Μαγρίζου: Η συγγραφέας εμπνεύστηκε από την 15χρονη ανιψιά της που έχει κινητικό πρόβλημα (φωτό – βίντεο)

Το περιπετειώδες μυθιστόρημα της Λαρισαίας συγγραφέως, Μπέττυς Μαγρίζου, με τίτλο «Τα Αόρατα Φτερά», παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης στη Λογοτεχνική Γωνίας της Λάρισας, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαχία Πολιτισμού, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς.

«Τα Αόρατα Φτερά» μπορούν να χαρακτηριστούν και αστυνομικό θρίλερ, με μια γρήγορη κινηματογραφική πλοκή και με πολλές ανατροπές. Ένα μυθιστόρημα για την διαφορετικότητα, τη δικαίωση αλλά και την ιστορική αλήθεια. Έχει για ηρωίδα του, την Εύα Καμπά, ένα ανάπηρο 15 χρονο κορίτσι, που ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα και ζει σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται την διαφορετικότητα, πόσο μάλλον τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το κορίτσι αυτό γίνεται θύμα απαγωγής. Παρακολουθούμε κατά την διάρκεια της απαγωγής της τις σκέψεις της και τις αναδρομές της, στο «βαρύ» παρελθόν της οικογένειας της αλλά και της Ελλάδας. Ο ναζί λοχαγός Άντολφ Χόρβαρτ, βρίσκεται χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, μπροστά τους. Τι σχέση άραγε μπορεί να έχει με την απαγωγή της μικρής κοπέλας;

«”Τα Αόρατα Φτερά” είναι ένα βιβλίο όπου προέκυψε γιατί η 15χρονη ανιψιά μου που έχει κινητικό πρόβλημα μου ζήτησε να γράψω κάτι και για εκείνη. Την έκανα ηρωίδα αυτού του περιπετειώδους μυθιστορήματος, που διαβάζεται σίγουρα και από εφήβους και πιστεύω θα βρούνε πάρα πολλά», δήλωσε η συγγραφέας, κ. Μαγρίζου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας, ο ποιητής, κ. Κώστας Λάνταβος και ο συγγραφέας, κ. Θωμάς Ψύρρας, ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο ποιητής και εκδότης της Θράκας, κ. Θάνος Γώγος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες